Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Στο γήπεδο του Ταεκβοντό" (κεφ.3/4), by White

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012;

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.



Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, ώρα 18.00, Παλαιό Φάληρο. Λίγο πιο κάτω από εκεί που ήταν ο Παλαιός Ιππόδρομος στο γήπεδο του Ταεκβοντό.

Μια ομάδα από διακόσιους περίπου μαθητές της σχολής Ευελπίδων, κάτω από τις διαταγές του αρχηγού της σχολής που στις 17 του Νοέμβρη τραγουδούσε στο αμφιθέατρο της σχολής το τραγούδι της 21ης Απριλίου, έχει αναλάβει το καθήκον να συγκεντρώσει τους πολιτικούς κατάδικους που ομάδες της Στρατιωτικής Αστυνομίας είχαν αναλάβει από νωρίς να συλλάβουν.

Το σχέδιο έχει καθυστερήσει τουλάχιστον τρεις ώρες γιατί - Παρασκευή απόγευμα - εξαφανίσθηκαν όλοι οι φύλακες και χρειάστηκαν να φέρουν κλειδαρά για να ανοίξει τις πύλες.

Τα τζιπ έφταναν το ένα μετά το άλλο με πολιτικούς που είχαν συλληφθεί και οδηγούνταν μέσα στο στάδιο.

Κανένα όμως δεν ήταν γεμάτο. Το σχέδιο συλλήψεων φαίνεται ότι είχε χρόνια να ανανεωθεί.

"Μα, τι μαλάκες είναι!", φώναζε εκνευρισμένος ο ανθυπολοχαγός που ανέλαβε να κάνει τις συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας.

"Έχω τις γραπτές εντολές των αρχηγών της Επανάστασης να συλλάβω τους Παπονή, Τσάτσο, Κεφαλογιάννη, Κύρκο. Έψαχνα για δύο ώρες όλα τα γραφεία - από το Κολωνάκι μέχρι την Κάνιγγος - και τελικά βρέθηκε ένας χριστιανός να μου πει ότι θα τους βρω όλους μαζεμένους πίσω από το Καλλιμάρμαρο, στο τέλος της οδού Αναστάσεως."

"Τουλάχιστον εσύ δεν πέρασες την ταραχή που πέρασα εγώ, που με στείλανε κάπου στη Νέα Ερυθραία, στο Καστρί, να συλλάβω τον Γιώργο Παπανδρέου και μόλις έγινε η σύλληψη και κατέβαινα την Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ μου την πέφτουν δύο κατάμαυρα SUV με φιμέ τζάμια. Με σταματούν και βγαίνουν από μέσα καμιά δεκαριά τύποι με ακουστικά στα αυτιά: FBI μου λένε και ότι θα παραλάβουν αυτοί τον κρατούμενο γιατί δεν έχω δικαίωμα να συλλάβω Αμερικανό υπήκοο. Μα, έχω εντολή της Επαναστατικής Κυβέρνησης τους λέω, στα τέτοια μας μου απαντούν. Και εμείς έχουμε εντολή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς".

"Τελικά, Παπανδρέου γιοκ", λέει ένας άλλος, "αλλά και εγώ που έκανα συλλήψεις στη Ραφήνα αναγκάστηκα να περιμένω δυο ώρες για να τελειώσει πρώτα ο Κος Καραμανλής το παιχνίδι στο play station που έπαιζε".

Από μέσα από το γήπεδο ακούστηκαν δυνατές φωνές. Μια ομάδα Ευελπίδων κατέβηκαν από ένα λεωφορείο της σχολής και έτρεξαν να μπουν ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες πρώην Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που πλακωνόνταν μεταξύ τους.

"Ρε, εσείς τα φταίτε όλα", φώναζαν από τη Νέα Δημοκρατία. "Δεν θυμάστε ότι ο μεγάλος αρχηγός σας, ο Αντρέας Παπανδρέου, κουβαλούσε τα πεντοχίλιαρα από τον Κοσκωτά με τις κούτες των πάμπερς;"

"Και 'σεις δεν θυμάστε που ο Μητσοτάκης - σε τρία χρόνια - πρώτος αυτός έφερε την Ελλάδα μπροστά στην χρεοκοπία;"

"Και εσείς δεν θυμάστε τα χάλια με το Χρηματιστήριο που ο δικός σας Πρωθυπουργός, ο Κώστας Σημίτης, έκλεψε τις αποταμιεύσεις όλου του Ελληνικού λαού;"

"Και εσείς ξεχνάτε τα δομημένα ομόλογα, με τον Αλογοσκούφη, τον Τσιτουρίδη και τον Δούκα που ξεπούλησαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών ταμείων".

"Τι είναι αυτά που λέτε; Ξεχνάτε τις παραγγελίες για τα υποβρύχια και τις φρεγάτες; Τον Τσοχατζόπουλο, τον Μαντέλη και τον Τσουκάτο;"

"Και εσείς ξεχνάτε όλα τα λαμόγια που φέρατε να μας κυβερνήσουν; Τον Μαγγίνα με τη βίλα του και τον Ζαχόπουλο που έπεσε από το μπαλκόνι να αυτοκτονήσει;"

"Και εσείς ξεχνάτε ότι ο Σημίτης έδωσε όλα τα Ολυμπιακά έργα με απλές αναθέσεις στον Άκτορα του Μπόμπολα; Τι νομίζετε ότι πληρώνουμε τώρα; Μέσα στο χρέος ήταν τα δανεικά για τους Ολυμπιακούς αγώνες."

"Καλά, και εσείς δεν πήρατε τίποτα και μας κάνετε τις παρθένες ρε 'σεις; Θυμάστε το σκάνδαλο της Siemens, που όχι μόνο τα πήρατε αλλά είσαστε τόσο ξεφτίλες που παίρνατε και μικροηλεκτρονικές συσκευές για το νοικοκυριό σας;"

"Ρε 'σεις, ξεχνάτε το ναυάγια του Σάμινα, όταν ήταν βουλευτής ο Παπουτσής στο οποίο πέθαναν 83 άνθρωποι;"

"Και εσείς ξεχνάτε τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα και στην Πελοπόννησο που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι;"

"Ρε, θυμάστε τους συντρόφους σας από την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ και πως φάγανε από τα ασφαλιστικά ταμεία 3,5 δισεκατομμύρια Euro;"

"Και εσείς ξεχνάτε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου; Τον Βουλγαράκη, την Κα Πελέκη, τον Ρουσόπουλο, την Μάρα και τη Σάρα και τον Ηγούμενο Εφραίμ;"

"Τι να θυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε αγαπητοί μου τηλεθεατές", μονολογούσε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος.

"Το πρόβλημα είναι ότι τίποτα καλό δεν μπορώ να θυμηθώ".

"Εσείς μας φέρατε μέχρι εδώ με τον Αλογοσκούφη, τον Παπαθανασίου και τον Κοντοπυράκη".

"Όχι, εσείς μας φτάσατε ως εδώ με τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο".

Όσο τα σκάνδαλα πλησίαζαν χρονικά, τόσο αγρίευαν οι πρώην Βουλευτές και των δύο παρατάξεων που - ενισχυμένοι και με συνδικαλιστές υπό τον Φωτόπουλο Μανώλη - άρχισαν να σπάνε καθίσματα και να τα πετάνε ο ένας στο κεφάλι του άλλου.

Στο βάθος της αίθουσας μια ομάδα από τριακόσια - τετρακόσια άτομα με κουκούλες στο κεφάλι παρακολουθούν τον γενικό χαμό ήσυχοι, προσπαθώντας να μείνουν απαρατήρητοι.

"Ρε, ποιοι είναι αυτοί με τις μαύρες κουκούλες;", ρώτησε ένας Εύελπις τους άλλους.

"Είναι δημοσιογράφοι που πληρώνονταν από τα μυστικά κονδύλια και παρακάλεσαν να μην αποκαλυφθούν - τουλάχιστον τώρα - στην Αρχή".

Ποιο κάτω μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΚΚΕ είχε πέσει στην περίσκεψη. Ήταν οι μόνοι που είχαν μαζί τους βαλίτσες με ρούχα για την εξορία (ήταν στις βασικές οδηγίες που έδωσε το κόμμα: να υπάρχει πάντα μια βαλίτσα έτοιμη).

"Αυτό που με προβληματίζει συντρόφισσα", πήρε τον λόγο ένας από αυτούς, "είναι, μετά τα τελευταία γεγονότα και την κατάντια της Λαϊκής Οικογένειας, η απόφαση της 65ης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών για τον Ζαχαριάδη: τι τελικά ήταν; προδότης ή ήρωας;"

"Ρε 'σεις, χαμός γίνεται εδώ μέσα. Βάλετε τουλάχιστον μουσική στα μεγάφωνα να σταματήσουν οι φωνές".

Από τα μεγάφωνα ακούστηκε η μελωδική φωνή της Nathalie Cardone να τραγουδάει το HASTA SIEMPRE.

"Ρε 'σεις! Μαλάκες είσαστε;", φώναξε ο Αρχηγός στους άλλους Ευέλπιδες. "Ποιος έβαλε τον Κύπριο Εύελπι να μας κάνει τον DJ; Δεν ξέρετε ότι τους Κύπριους μας τους στέλνει όλους το ΑΚΕΛ;"

Η Μουσική με μεγάλη καθυστέρηση άλλαξε. Ανάμεσα στις λίγες επιλογές που υπήρχαν, το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΜΠΛΟΥΖ ήταν πιο κοντά στις αρχές της Επανάστασης.

Η ώρα είχε φτάσει εννιά το βράδυ. Ο κόσμος και τα τανκς είχαν δημιουργήσει στην Αθήνα εικόνες απόλυτου χάους.

Σε λίγο θα φθάνανε στο Τροκαντερό τα πρώτα αρματαγωγά που θα μετέφεραν τους συλληφθέντες στην Ικαρία.

Η πρώτη μέρα της επανάστασης σιγά - σιγά έφτανε στο τέλος της.

Στην είσοδο του γηπέδου ένας ηλικιωμένος ψηλός κύριος έκανε φασαρία.

"Εγώ δεν τα παρατάω αν η θυγατέρα μου δεν γίνει πρωθυπουργός".

Κάποιοι από τους Ευέλπιδες το θεώρησαν κακό σημάδι.


ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ: Είναι φυσικό η χώρα, τα ονόματα και οι χαρακτήρες, όπως και οι διάλογοι που παρουσιάζονται να είναι εντελώς φανταστικοί και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πως θα ήταν άλλωστε δυνατόν να ταιριάζουν σε κάποιον αφού στο φανταστικό αυτό διήγημα παρουσιάζεται μια ευνομούμενη Δημοκρατική χώρα που αποφασίζει για τον εαυτό της, δεν υπάρχουν πολιτικοί - λαμόγια, δεν υπάρχει ανεργία, ο λαός δεν πεινάει και το κυριότερο σε αυτήν τη χώρα δεν γίνονται ποτέ πραξικοπήματα.


by G. J. White




1 σχόλιο:

  1. πάρα πολύ ωραίο και το 3ο μέρος! μου άρεσε το σημείο που ήταν μαζεμένοι οι φανατικοί των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τσακώνονταν για το ποιος έφταιγε. γιατί είναι η πικρή αλήθεια ότι ακόμα και τώρα που φαίνεται πιο καθαρά από ποτέ η σαπίλα και των δύο, δεν θα ήταν λίγοι αυτοί που (λόγω χρόνιας πλύσης εγκεφάλου) θα κριτίκαραν την όλη κατάσταση οπαδικά και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

    υ.γ: γέλασα πάρα πολύ με το τελευταίο γεγονός που έγινε στο στάδιο τάεκβοντο! χαχαχα... τώρα ετοιμαζόμαστε για το 4ο και τελευταίο μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή