Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

When a lion loves a woman...


Πολλοί λένε ότι η φύση είναι άγρια, ότι δε χωράνε συναισθήματα στον κόσμο των ζώων κλπ. Έχουν δίκιο. Πολλές φορές έχουμε ακούσει για ανθρώπους, που νόμιζαν ότι βρίσκονταν κοντά με κάποιο άγριο ζώο ή ότι ήλεγχαν μια συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά τελικά η φύση τους διέψευσε μεγαλοπρεπώς.

Υπάρχουν, ωστόσο, και μερικές στιγμές που η φύση δείχνει το μεγαλείο της, που αυτά τα άγρια, ανήμερα ζώα δείχνουν άλλα ένστικτα, που συγκινούν όλους μας.

Η Ana Torres έχει φτιάξει στην Κολομβία ένα δικό της κόσμο, ένα καταφύγιο με πάνω από 600 ζώα, που έχει σώσει από εμπόρους, τσίρκο κλπ. Το καταφύγιο αυτό, μιας και δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, αποσκοπεί μόνο στη βοήθεια αυτών των πλασμάτων. "Θέλω τα ζώα να ζουν εν ειρήνη. Όλη τους τη ζωή παρουσιάζονταν σε τσίρκο. Αυτός είναι ένας παράδεισος, όπου μπορούν πια να αναπαυτούν", δηλώνει η ίδια.

Ο Jupiter είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας. Όταν, όμως, τον βρήκε η Ana ήταν σε άθλια κατάσταση, μιας και το τσίρκο στο οποίο βρισκόταν, τον υποσίτιζε. Η Ana, τον πήρε από εκεί, τον μετέφερε στην Κολομβία, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Αυτό έγινε πριν από 12 χρόνια. Πού να το θυμάται ο κακομοίρης ο Jupiter; Σιγά που θα έχει συναισθήματα για έναν άνθρωπο, ένα ζώο είναι εξάλλου.




MonkeyFeet

2 σχόλια:

  1. πολύ όμορφος και δυνατός είναι ο επίλογος που κάνει ο MonkeyFeet πριν δούμε τις φωτογραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα ζώα σε αντίθεση με κάποιους ανθρώπους έχουν αισθήματα και δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή