Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Tape Art



Κάποιοι με στένσιλ και άλλοι με σπρέι, ένας όμως με κολλητική ταινία. Ο λόγος για τον Max Zorn, τον ιδιαίτερο street artist από την Ολλανδία που φημίζεται για την πρωτότυπη τεχνοτροπία του, γνωστή και ως tape art.



Αφήστε για λίγο στην άκρη τον Banksy και τους άλλους διάσημους και άσημους γκραφιτάδες ανά τον κόσμο που σφάζονται για τις τοιχογραφίες τους και δώστε βάση σε μια ευφάνταστη μορφή street art με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο λόγος για την tape art που αναπαριστά μορφές και εικόνες από ένα συνδυασμό φωτός και σκιάς. Την πρωτοποριακή πατέντα με σήμα την καφέ κολλητική ταινία - ξέρετε αυτής της γνωστής καφέ φαρδιάς ταινίας που χρησιμοποιούμε για να πακετάρουμε κουτιά να καλύψουμε επιφάνειες ακόμα και να κλείσουμε στόματα - καρπώνεται ο Max Zorn.


Ο ανερχόμενος Ολλανδός street artist έχει αρχίσει ήδη να χτίζει τη φήμη του στη μπλογκόσφαιρα αφήνοντας τα καλλιτεχνικά ίχνη του σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις όπως στη Λισσαβόνα, στο Σαν Σεμπαστιάν, στη Μαδρίτη και φυσικά στο Άμστερνταμ. Πάνω στις λάμπες των δρόμων και σε πλεξιγκλάς, ο Zorn ξεδιπλώνει το ταλέντο του με μοναδικά εργαλεία την κολλητική ταινία συσκευασίας και ένα κοπίδι.



Στη λογική του "ράβε - ξήλωνε", ο επίμονος καλλιτέχνης κολλάει, κόβει ξανακολλάει μέχρι να πετύχει το δημιούργημα της φαντασίας του. Με πολύ κόπο αλλά και τρόπο, ο Ολλανδός τα καταφέρνει μια χαρά. Το "κόλλημα" του, όπως αναφέρει στην προσωπική ιστοσελίδα του maxzorn.com, ξεκίνησε όταν παρατήρησε σε ένα συνεργείο τα θαύματα που μπορεί να κάνει μια απλή καφέ κολλητική ταινία στα χέρια ενός φίλου του σχεδιαστή αυτοκινήτων.


Μπορεί να μην αποκαλύπτει το πρόσωπο του, όπως κάθε street artist άλλωστε που ακροβατεί μεταξύ παραβατικότητας και δημιουργικής εγρήγορσης, ωστόσο ο Zorn δεν έχει κανένα θέμα να μοιραστεί την μοναδική τεχνική του με τον υπόλοιπο κόσμο. Για του λόγου το αληθές, ο Zorn, με το καλλιτεχνικό motto "Lets stick together", καλεί μέσω του site του όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τα μυστικά αυτής της ιδιαίτερης μορφής street art. Αν ενδιαφέρεστε, κάντε ένα κόπο.



πηγή: cosmo.gr

4 σχόλια: