Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

DOG TALK - Owners Psychology School | Kat & dogs


Εκπαιδεύομαι, πριν (εκ)-παιδεύσω τον σκύλο μου!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα σχολείο για την ανθρώπινη συμπεριφορά και την επιρροή της στη ζωή του σκύλου.

Τι σημαίνει ισορροπημένη σχέση με ένα σκύλο; Μπορεί η αγάπη που δείχνουμε στον σκύλο μας να "απειλήσει" τη σχέση μας μαζί του; Μήπως φερόμαστε στον σκύλο μας σαν να είναι άνθρωπος και όχι σκύλος; Τα δικά μας συναισθήματα επηρεάζουν τα συναισθήματα του σκύλου μας; Πρέπει να έχουμε προσδοκίες από ένα σκύλο; Και τι σημαίνει τελικά "συμπεριφορά" απέναντι σε ένα σκύλο;

Οι εμπνευστές και ιδρυτές του DOG TALK και η ομάδα συνεργατών τους, έχοντας πολυετή επαγγελματική πείρα στους σκύλους αλλά και στην επαφή και εκπαίδευση των ιδιοκτητών τους, προσεγγίζουν με σύγχρονο, υπεύθυνο και ανατρεπτικό τρόπο, την έννοια της κυνοφιλίας, δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση του ανθρώπου - και όχι του σκύλου - καταρρίπτοντας μύθους και προκαταλήψεις και προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση ανθρώπου - σκύλου, με άξονα τον συνδυασμό γνώσης και εμπειρίας.

Το DOG TALK είναι ένα σχολείο που δημιουργήθηκε για εξερευνήσει και αναλύσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και την επιρροή της στη ζωή του σκύλου. Στόχος του είναι να προσφέρει όλες εκείνες τις γνώσεις που βοηθούν τους ιδιοκτήτες - γονείς των σκύλων, αλλά και όσους σκέφτονται να αποκτήσουν σκύλο, να αντιληφθούν, ολοκληρωμένα, την σχέση με τον σκύλο τους.


Γιατί να εκπαιδευτώ εγώ και όχι ο σκύλος μου;

Η διαχείριση της δικής μας συμπεριφοράς και ψυχολογίας, σε συνδυασμό με την συμπεριφορά και την ψυχολογία του σκύλου μας, δεν περιορίζεται σε λέξεις - εντολές όπως "κάτσε", "έλα", "κάτω" και "μη", όπως νομίζουμε τις περισσότερες φορές.

Η εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος, αλλά ένα παιχνίδι για δύο. Είναι ένα ζήτημα ουσιαστικής σημασίας, με άμεση επίδραση στην ποιότητα της κοινής ζωής μας με τον σκύλο, καθώς η γνώση θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση μας σε σχέση με τις εκπαιδευτικές επιλογές μας, αλλά θα φέρει και διάρκεια στο αποτέλεσμα.

Στο DOG TALK θα μας βοηθήσουν να εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε μαζί τις βάσεις για μια ισορροπημένη, ώριμη και υγιή σχέση με το σκύλο μας, μέσα από μηχανισμούς συμπεριφοράς αλλά και νέες, ανατρεπτικές, εκπαιδευτικές μεθόδους.


Πως λειτουργεί το σχολείο DOG TALK;

Η ομάδα του DOG TALK καταρτίζει σεμινάρια, με βάση τις ανάγκες του κυνοφιλικού κόσμου, με κύριο άξονα την ανθρώπινη συμπεριφορά και την επίδραση της στην ζωή και την ψυχολογία του σκύλου.

- Βασική θεωρητική κατάρτιση (συμπεριφορά και ψυχολογία ανθρώπου - σκύλου, ζωτικές ανάγκες σκύλου, μηχανισμοί συμπεριφοράς)

- Επικοινωνία (γλώσσα σώματος ανθρώπου - σκύλου, συναισθήματα)

- Φυλές (χαρακτηριστικά, συμπεριφορά, ψυχολογία)

- Ιατρική φροντίδα (πρώτες βοήθειες, συχνά νοσήματα, εναλλακτικές θεραπείες)

- Κατάρτιση εθελοντών φιλοζωικών σωματείων, καταφυγίων κτλ.

- Εξειδικευμένα σεμινάρια για επαγγελματίες εκπαιδευτές

Η ύλη και οι κατηγορίες των σεμιναρίων εμπλουτίζονται συνεχώς, προκειμένου να απαντήσουν σε όλες τις απαιτήσεις και τους προβληματισμούς μας, ενώ η ομάδα του DOG TALK είναι ανοιχτή σε ιδέες και προτάσεις των συμμετεχόντων!

Το κόστος είναι μόνο 20€ / σεμινάριο και η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου είναι 3 ώρες!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα dogtalk.gr ενώ σε αυτό το link μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο του DOG TALK.


Glenti comment: Επιτέλους, κάτι διαφορετικό που ίσως συμβάλλει ουσιαστικά στην αλλαγή συμπεριφοράς των ΑΝΘΡΩΠΩΝ προς τα σκυλιά και κατ' επέκταση στην καλύτερη συμβίωση μεταξύ τους! Ίσως έτσι οι τετράποδοι φίλοι μας αποκτήσουν επιτέλους τον σεβασμό και την ποιότητα ζωής που τους αξίζει!


πηγές: dogtalk.gr, pet.gr

4 σχόλια:

  1. ωραία σεμινάρια. βέβαια, σε τέτοια σεμινάρια θα πήγαιναν μόνο άνθρωποι που ήδη ενδιαφέονται και αγαπάνε πολύ τα σκυλιά και θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστό αλλά και πάλι...σιγά σιγά και 'by spreading the word' ίσως αλλάξει η νοοτροπία μας..και γίνουμε λίγο πιο 'πολιτισμένοι' σε αυτό το θέμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πηγές είναι λάθος.
    Μήπως ήθελες να γράψεις το www.i-pet.gr ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πηγές είναι λάθος.
    Μήπως ήθελες να γράψεις το www.i-pet.gr ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή