Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στις 12 μονάδες το προβάδισμα του Μιτ Ρόμνεϊ



Στις 12 ποσοστιαίες μονάδες έχει αυξηθεί το προβάδισμα του Μιτ Ρόμνεϊ έναντι του Νιούτ Γκίνγκριτς, που μάχονται για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο. Την ίδια στιγμή, οργή έχει προκαλέσει στον Λευκό Οίκο η δήλωση του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ράινς Πρίμπους, ο οποίος συνέκρινε τον Μπ. Ομπάμα με τον καπετάνιο του Costa Concordia.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση μέσω του Διαδικτύου των Reuters/Ipsos, την Κυριακή, ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και ανώτερο στέλεχος επενδυτικής εταιρίας, συγκεντρώνει το 42% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 30% του Γκίνγκριτς.

Εάν στην διαδικασία συμμετείχαν μόνον οι Ρόμνεϊ και Γκίνγκριτς, η διαφορά θα ανερχόταν σε 11 μονάδες, 55% έναντι 44% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Κυριακής. Το Σάββατο η διαφορά ήταν 8 μονάδες, ενώ την Παρασκευή μόλις 2 μονάδες.

"Ο Γκίνγκριτς κέρδισε μια μεγάλη ώθηση στη Νότια Καρολίνα, αλλά τη χάνει" σχολίασε ο Ματ Μακόβιακ, ρεπουμπλικάνος αναλυτής.

"Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ρόμνεϊ διεξήγαγε μια πολύ πιο επικεντρωμένη και αποτελεσματική εκστρατεία στη Φλόριντα από ό,τι ο Νιούτ. Ο Νιούτ παίζει άμυνα κάθε μέρα με κάθε τρόπο και δεν μοιάζει ικανός να αναγκάσει τον Ρόμνεϊ να αμυνθεί".

Ο Ρόμνεϊ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα σε χρήματα και οργάνωση έναντι του Γκίνγκριτς στη Φλόριντα και η κατάσταση δεν θα είναι πολύ πιο εύκολη για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής καθώς η εκστρατεία συνεχίζεται, τουλάχιστον το Φεβρουάριο.

Ο πρώην γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ ακολουθεί με ποσοστό 16%. Ο Ρον Πολ, μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, που δεν πραγματοποιεί εκστρατεία στη Φλόριντα, συγκεντρώνει 6%.

Τα ποσοστά σφάλματος δεν θεωρούνται εφαρμόσιμα σε Διαδικτυακές δημοσκοπήσεις, αλλά όμως σε αυτήν την έρευνα των Reuters/Ipsos στην οποία συμμετείχαν 726 δυνητικοί ψηφοφόροι, το ονομαστικό ποσοστό σφάλματος τοποθετείται στο ±4,2%.

Είναι η τρίτη από τις τέσσερις δημοσκοπήσεις του είδους αυτού που διεξάγονται εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τρίτης στη Φλόριντα.


"Ο δικός μας Σκετίνο"

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ράινς Πρίμπους, ο οποίος συνέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με τον Φραντσέσκο Σκετίνο, τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο ναυάγησε πριν από δυο εβδομάδες στην Ιταλία.

Σχολιάζοντας τις έντονες αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψηφίους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Ράινς Πρίμπους δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι η προσοχή θα στραφεί εφεξής στον Μπαράκ Ομπάμα.

"Σε λίγους μήνες όλα αυτά θα είναι ιστορία και εμείς θα μιλάμε για τον δικό μας μικρό καπετάνιο Σκετίνο, δηλαδή τον πρόεδρο Ομπάμα, που εγκαταλείπει το πλοίο των ΗΠΑ καθώς ενδιαφέρεται περισσότερο για την προεκλογική του εκστρατεία παρά γα την άσκηση του προεδρικού του αξιώματος" είπε.

Όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα σχόλιά του αυτά, ο Πρίμπους απάντησε: "Τον αποκάλεσα καπετάνιο Σκετίνο, ξέρετε, τον καπετάνιο που εγκατέλειψε το πλοίο του στην Ιταλία. Είναι σαν τον δικό μας πρόεδρο που εγκαταλείπει τον αμερικανικό λαό, δεν κάνει τη δουλειά του και τρέχει παντού για την προεκλογική του εκστρατεία".

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαρακτήρισε "ντροπή" τη σύγκριση που έκανε ο Πρίμπους.


πηγή: news.in.gr

1 σχόλιο:

  1. αυτό σημαίνει περισσότερος Jason Sudeikis από το Saturday Night Live στον ρόλο του Mit Romney! http://www.youtube.com/watch?v=QzAqMgiOvf8

    ΑπάντησηΔιαγραφή