Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Tottenham - PAOK 1-2 (+ video)


Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγαλειώδη νίκη στην Αγγλία επί της Τότεναμ με 2-1 και προκρίθηκε στους "32" του Europa League. Με 10 παίκτες από το 37ο λεπτό ο Δικέφαλος.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και είχε ευτυχή κατάληξη για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά εκτός από σημαντική νίκη προκρίθηκε και στους "32" του Europa League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Για το πόσο συγκλονιστικό ήταν το ματς αρκεί να πούμε πως στα πρώτα 15 λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 2-0 και πριν τελειώσει το ημίχρονο ήταν στο 2-1 και με παίκτη λιγότερο, ενώ ο Λάζλο Μπόλονι χαρακτήρισε αυτή την εμφάνιση ως την καλύτερη της ομάδας του για φέτος.

Τελικά με κατάθεση ψυχής από όλους του παίκτες, με δυο λαβωμένους ποδοσφαιριστές (Κοντρέρας, Λαζάρ) και χωρίς τερματοφύλακα (τραγική εμφάνιση Χαλκιά), ο ΠΑΟΚ πέτυχε το στόχο του και γέμισε με υπερηφάνεια (και χρήματα τα ταμεία) τους φίλους της ομάδας του.


"Οοοο ΠΑΟΚάρα, έχω τρέλα στο μυαλό"

Ο κόσμος ήταν απολαυστικός και φώναζε υπέρ της ομάδας του από το πρώτο λεπτό, όμως η αλήθεια είναι πως στην αρχή του αγώνα δεν βοήθησαν έτσι ώστε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Γκάρι Σπιντ.

Το παιχνίδι πάντως ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να παίζει έξυπνα και να φεύγει στις αντεπιθέσεις με τους γρήγορος Γεωργιάδη και Σαλπιγγίδη από τις πτέρυγες. Κάπως έτσι έγινε λοιπόν και η ζημιά στην άμυνα της Τότεναμ με τον Γεωργιάδη να βγάζει ωραία σέντρα στο 6ο λεπτό στον 30χρονο φορ, κι αυτός με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ του ΠΑΟΚ.

Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν οι Άγγλοι και ο νεαρός ακραίος επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε και άλλο βέλος στη φαρέτρα του. Όπλισε, στόχευσε και βρήκε τον Αθανασιάδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ μόλις στο 14ο λεπτό!

Οι παίκτες του Μπόλονι είχαν την ευκαιρία και για ένα τρίτο γκολ, όμως το σουτ του Σαλπιγγίδη βρήκε σε πόδι αμυντικού της Τότεναμ και πέρασε άουτ.

"Κούρεμα" από τον διαιτητή

Η πρώτη φάση της Τότεναμ έγινε στο 35ο λεπτό κι αυτή ήταν από θέση οφσάιντ, καθώς ο Κέιν ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΟΚ. Πάντως το κακό έγινε λίγα λεπτά αργότερα, όταν σε σουτ του Ντεφόου ο Σταφυλίδης κόλλησε το χέρι στο σώμα και γύρισε λίγο προς το πλάι και σταμάτησε τη μπάλα πάνω στην γραμμή.

Ο Ολλανδός διαιτητής ωστόσο είδε πέναλτι και απέβαλε τον 17χρονο άσο, ο οποίος έκανε μέχρι εκείνο το λεπτό συγκλονιστική εμφάνιση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μόντριτς που μείωσε σε 2-1 και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Χαλκιάς κερνάει, Τότεναμ δεν πίνει

Το δεύτερο μέρος ήταν λίγο εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ. Λογικό άλλωστε, καθώς έπαιζε με παίκτη λιγότερο, είχε δυο αναγκαστικές αλλαγές και έναν Χαλκιά που δεν μπορούσε να πιάσει τη μπάλα. Έτσι οι Άγγλοι μόλις κατάλαβαν την αδυναμία του έμπειρου πορτιέρο άρχισαν τις σέντρες, όμως, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, οι αμυντικοί καθάριζαν και μάλιστα σε μία φάση έπρεπε και πάλι πάνω στην γραμμή να διώξουν τη μπάλα.

Από εκεί και πέρα η Τότεναμ δεν είχε πολλές κλασικές φάσεις, αλλά μόνο την κατοχή της μπάλας και τα λάθη του Χαλκιά. Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μεγαλειώδη νίκη και προκρίθηκε στους "32" δίκαια.

Το πρόσωπο του αγώνα

Ποιον να πρωτοδιαλέξεις; Τον Γεωργιάδη με τις δυο ασίστ; Τον Σαλπιγγίδη με τις ατελείωτες κούρσες; Τον Κοντρέρας που έπαιζε και τερματοφύλακας; Τον Σταφυλίδη που έκανε δικιά του την αριστερή πλευρά; Τον Κλάους που μία φορά χρειάστηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και έβαλε το γκολ; Δεν διαλέγουμε κανένα λοιπόν. Και οι 11 ήταν υπέροχοι.


Glenti Comment: Μπράβο ρε ΠΑΟΚΑΡΑ! Μία νίκη που τη χάρηκε όλη η Ελλάδα. Μία νίκη - τεράστια, ένας ιστορικός θρίαμβος. Με μία φοβερή εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την φορμαρισμένη Τότεναμ στην έδρα της παρόλο που αδίκως έπαιζε με 10 και αδίκως έφαγε γκολ με πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ που πριν χρόνια είχε αποκλείσει την Άρσεναλ μέσα στην έδρα της. Τεράστια νίκη, μπράβο!



πηγή: sport24.gr

4 σχόλια: