Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Olympiakos - Arsenal 3-1, APOEL - Shakhtar 0-2 (+ video)


Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του, αλλά παρά το 3-1 επί της Άρσεναλ μένει εκτός επόμενης φάσης, λόγω της ανατροπής της Μαρσέιγ (3-2 από 0-2). Με 9 βαθμούς κατέληξε 3ος και συνεχίζει στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός ήταν... Άγγλος στο ραντεβού, αλλά παρά την επιβλητική του εμφάνιση και τη δίκαιη νίκη επί της Άρσεναλ (3-1) δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους "16" του Champions League. Κι αυτό γιατί τα μαντάτα από τη Γερμανία δεν ήταν ευχάριστα, με την Μαρσέιγ να κάνει την ανατροπή από 0-2 σε 3-2, εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Οι "ερυθρόλευκοι" με τους εννέα βαθμούς που συγκέντρωσαν τερμάτισαν στην 3η θέση και θα συνεχίσουν στο Europa League.

Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Τζεμπούρ - Φουστέρ στο πρώτο ημίχρονο κι ο Μοδέστο στο 88' κι ενώ προηγουμένως ο Μπεναγιούν είχε μειώσει σε 2-1 στην έναρξη της επανάληψης.



ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ 0-2


Το ΑΠΟΕΛ έχασε με 0-2 από την Σαχτάρ στην Κύπρο, αλλά πήρε την πρώτη θέση, μετά το 0-0 στο Πόρτο - Ζενίτ, με τους Ρώσους να αποκλείουν τους Πορτογάλους.

Το ΑΠΟΕΛ γνώρισε την πρώτη του ήττα στο Championjs League, χάνοντας με 0-2 από την Σαχτάρ στην Κύπρο, αλλά πήρε την πρόκριση ως πρώτη!

Η Ζενίτ πήρε ισοπαλία χωρίς σκορ από την Πόρτο στο "Ντραγκάο" και κατέκτησε την 2η θέση (μειονεκτεί σε ισοβαθμία με ΑΠΟΕΛ), ενώ η Πόρτο έμεινε 3η και θα παίξει στο Europa League.

Στο 11ο λεπτό ο Αλεξάντρου ανέτρεψε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ τον Φερναντίνιο και η Σαχτάρ κέρδισε πέναλτι. Ο Λουΐζ Αντριάνο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ούρκο Πάρντο απέκρουσε.

Ο Λουΐζ Αντριάνο τελικά κατάφερε να σκοράρει, ανοίγοντας το σκορ στο 62' για την ομάδα του Ντόνετσκ, από πάσα του Βλατσέσλαβ Σεβτσούκ.

Το δεύτερο γκολ για τους Ουκρανούς πέτυχε ο Γεβγέν Σελεζνιόβ, παίρνοντας... το ριμπάουντ από το σουτ του Φερναντίνιο και την απόκρουση του Πάρντο.


Glenti Comment: Τι να πει κανείς για τα αισθήματα μας για τη Γερμανία φέτος; Από 2-0; Μέσα στην έδρα της; Συγχαρητήρια που βγήκε 4η που είπε και ο Μανιάτης... Τώρα, περιμένουμε την κλήρωση της ΑΠΟΕΛΑΡΑΣ στο Champions League και είμαστε σίγουροι ότι και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αν έχουν και λίγο τύχη στις κληρώσεις, μπορούν να κάνουν πολύ σπουδαία πράγματα στο Europa League.


πηγή: sport24.gr

5 σχόλια:

  1. κρίμα ο Ολυμπιακός... Αδιάφορη εμφάνιση από ΑΠΟΕΛ αλλά η πρόκρισή και η ΠΡΩΤΗ θέση μένουν!!! Για να δούμε τώρα ποιος θα είναι ο άτυχος που θα αποκλειστεί στους 16 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλακισμένη Ντόρτμουντ... μπορεί, όμως, να βγει και σε καλό με μία μεγάλη πορεία στο Europa. ΑΠΟΕΛΑΡΑ, τεράστια! χθες της έκατσε φοβερά το Πόρτο-Ζενίτ, αλλά το άξιζε! πάμε για μία καλή κλήρωση και η πρόκριση δεν θα είναι απίθανη!

    υ.γ: είναι δύσκολο να το σηκώσεις χωρίς να κάνεις έστω μία ήττα. ξέρει τι κάνει ο Γιοβάνοβιτς ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kati allo pou diavasa itan oti auti i itta egine me tetoio tropo (pliris iperoxi Shaktar, me total pressing game kai entipwsiako passing game) gia na mas thimisei poso megalo einai auto pou petixe o APOEL!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ στο μυαλό μου τα έχω ξεκάθαρα.

    Δεν φτάει για όλα η ντόρτμουντ. Ας είχαμε περισσότερους βαθμούς να μην περιμέναμε κάποιο σκορ.

    Νομίζω έχουμε ίσως την καλύτερη ομάδα του Ολυμπιακού ever για Ευρώπη σαν υλικό αλλά ακόμα χρειαζόμαστε κάποιες προσθήκες και να ταιριάξουν και για να γίνουμε η ομάδα που ονειρευόμαστε και να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις-πορείες.

    Εξαίρεση 2-3 παίχτες οι υπόλοιποι είναι αρκετά νέοι που σημαίνει ότι μπορείς να στηριχτείς στην βάση σου.

    Στο Champions League αντικειμενικά με την πρόκριση ο Ολυμπιακός θα είχε φτάσει το ταβάνι του. Οπότε ίσως στο Europa να κάνουμε κάτι καλύτερο.

    Όσο αναφορά την ντόρτμουντ αν δεν σέβονται την ομάδα τους και δεν τους ενδιαφέρει αν θα χάσουν δικαίωμα τους.Εγώ θα ένιωθα άσχημα αν ο ολυμπιακός έπαιζε σε ένα γεμάτο καραϊσκάκη και έχανε από 2-0.

    Απλά να ξέρετε ότι με τόσες κατάρες που θα φάτε από εδώ και περά με δυσκολία θα βγάζετε παίχτες για προπόνηση!

    Όσο για το γαλλία-γερμανία και τέτοια δεν πιστεύω ότι έχουν βάση στο ποδόσφαιρο.

    Αυτό που κρατάω φέτος είναι το διαφορετικό ποδόσφαιρο που πέτυχε γιατί άλλες χρονιές τι τρώγαμε. Την καλύτερη επίθεση του ομίλου που δεν νομίζω να ξαναείχαμε. και τον Βίτορ Μανόνε που επίσημα αγαπάω!

    Συγχαρητήρια στην άλλη ελληνικη ομάδα που συνεχίζει στην διοργάνωση ελπίζω να πέσει με την μαρσείγ και να την γαμήσει στο 87'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή