Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ρεπουμπλικάνοι: "ψεύτες, ανίδεοι και δημαγωγοί"



"Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα" οι προεδρικοί υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων, διαπιστώνει στο "Νew Yorker" ο Ντέιβιντ Φραμ, στενός συνεργάτης του Τζορτζ Μπους.

Το γερμανικό "Spiegel" αποκαλεί την πεντάδα των επικρατέστερων "Λέσχη ψευτών, δημαγωγών και ανίδεων" σε άρθρο με τα πορτρέτα τους. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκουν απήχηση τα... προσόντα τους. Σε δημοσκόπηση της περασμένης Τρίτης ο Νιουτ Γκίνγκριτς, ο οποίος προηγείται όλων, έχει την υποστήριξη του 40% με δεύτερο τον Μιτ Ρόμνεϊ με 23%. Ακολουθούν ο βουλευτής Ρον Πολ, η βουλευτής Μισέλ Μπάχμαν και ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι όλοι τους με κάτω του 10% υποστήριξη.

Αμερικανικές εφημερίδες και πολιτικά περιοδικά "βρήκαν ψαχνό", γράφει το "Economist" και επιδίδονται σε αποκαλυπτήρια των υποψηφίων, φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα και περιπτώσεις που δεν τολμά κανένας τους να αμφισβητήσει.

Ο Γκίνγκριτς λ.χ. ήταν πρόεδρος της Βουλής στην πρώτη προεδρία Μπους αλλά υποχρεώθηκε να παραιτηθεί και να πληρώσει 300.000 δολάρια σε θύμα του όταν διαπιστωθήκαν "ενέργειές του ασυμβίβαστες με το αξίωμα" που κατείχε.

Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ο πλέον μορφωμένος της ομάδας - μιλά συνεχώς για μια ντουζίνα βιβλία τα οποία "διαβάζει και αποτελούν τον οδηγό του" όπως δηλώνει. Πρόκειται για βιβλία με υπερσυντηρητικές και φιλορατσιστικές "θέσεις" ("Το Τρίτο Κύμα" του Τόφλερ, "Τα Θεμέλια" του Ασίμοφ κ.α.) τα οποία τον οδήγησαν σε δηλώσεις και "απόψεις" που εξόργισαν ακόμη και "σκληρούς" Ρεπουμπλικάνους.

Λ.χ. η ισλαμική σαρία, λέγει ο Γκίνγκριτς, δεν είναι κάτι κακό, αντίθετα μάλιστα θα έπρεπε να την ασπαστεί η Αμερική. Ο φιλοισραηλητισμός του έφτασε σε σημείο να δηλώνει πως δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι, ότι το Παλαιστινιακό είναι "μια ανήκουστη επινόηση".

Ανάλογα αισθήματα τρέφει - για λόγους ευνόητους - και ο "προοδευτικός" Μιτ Ρόμνεϊ ο οποίος δήλωσε ότι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί όταν εκλεγεί πρόεδρος θα είναι το Ισραήλ! Προβάλει συνεχώς το - αμφιλεγόμενο - "κοινωνικό έργο" του όταν ήταν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, αλλά το "Forbes" αποκάλυψε ότι αυτό το "έργο" κόστισε στην Πολιτεία ένα χρέος 3 δισ. δολαρίων και άφησε άνεργους σχεδόν 300.000 εργατοϋπαλλήλους. "Πρόκειται για επικίνδυνη επιλογή", γράφει το συντηρητικό οικονομικό περιοδικό και καταλήγει "Δεν μπορεί να είναι σοβαροί οι Ρεπουμπλικάνοι" που θα τον στηρίξουν.

Το ντουέτο των υπερσυντηρητικών Μπάχμαν και Πέρι έχει γίνει πολιτικό ανέκδοτο. Η πρώτη, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων ανοησιών, ότι ο πρόεδρος Ομπάμα "μυστικά απο τον αμερικάνικο λαό" έχει κλείσει συμφωνίες με την Κίνα που "οδηγούν την βιομηχανία μας σε ύφεση, τους εργάτες μας σε φτώχεια και τις έρευνες των επιστημονικών εργαστηρίων μας υπο τις διαταγές του Πεκίνου".

Ο Περί, ο οποίος εμφανίστηκε μεθυσμένος σε δυο τουλάχιστον δημόσιες εκδηλώσεις, δήλωσε στην "Washington Post" ότι στο Τέξας δημιούργησε μέσα σε δυο χρόνια ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας. Όταν η εφημερίδα έκανε έρευνα και διαπίστωσε ότι ήταν μόνο 100.000 αυτές οι θέσεις ο Πέρι ισχυρίστηκε ότι ο συντάκτης έκανε λάθος στον αριθμό - κι ας ήταν μαγνητοφωνημένη η συνέντευξη.


πηγή: tovima.gr

4 σχόλια:

  1. για να είναι ρεπουμπλικάνοι, ως συνήθως, εννοείται ότι θα είναι ψεύτες, ανίδεοι και δημαγωγοί. αλλά όχι να το λέει και στενός συνεργάτης του πλέον ηλίθιου πρώην προέδρου των Η.Π.Α...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να και μία από αυτές τις... διάνοιες !!! http://www.youtube.com/watch?v=0PAJNntoRgA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dom to paradeigma pou edwses den tha mborouse na einai pio poli to-the-point... simeiwsi i dianoia sto videaki itan dimokratikos otan itan neos kai meta egine republicanos (mallon tha epathe egkefaliko)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "μάλλον θα έπαθε εγκεφαλικό" χαχαχαχαχαχαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή