Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

''Rodrigo y Gabriela'' by Schino


Rodrigo y Gabriela, muchas gracias!

Χθες έζησα μια μαγική βραδιά, καθώς είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά τη συναυλία του Μεξικάνικου σχήματος Rodrigo y Gabriela, που έπαιξαν στο Gazarte, στο Γκάζι. Δύο κιθάρες μας καθήλωσαν για δύο πανέμορφες ώρες.


Ο Ροντρίγκο και η Γκαμπριέλα ζουν στο Δουβλίνο αν και κατάγονται από το Μεξικό. Με επιρροές από μέταλ, ροκ, τζαζ, λάτιν και κλασική μουσική, παρουσιάζουν ένα μείγμα όλων αυτών των μουσικών ειδών - fusion το αποκαλούν - και το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό. Τους ήξερα από παλιά, κυρίως μέσω του youtube, όμως το πάθος και η ενέργεια που βγάζουν όταν βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο μαζί τους δεν υπάρχει πουθενά.

Η γλυκιά Γκαμπριέλα και ο χαμογελαστός Ροντρίγκο ήταν κάτι παραπάνω από προσιτοί, καθώς μιλούσαν στο κοινό συχνά, μας παρακινούσαν να κρατάμε το ρυθμό χειροκροτώντας, και μοίραζαν χαμόγελα και winks στους ενθουσιασμένους παρευρισκόμενους. Η φωτογράφος της βραδιάς γύρισε και μου είπε ενθουσιασμένη ότι δεν τους είχε ξανακούσει αν και παίζει κιθάρα, αλλά μόλις έπιασαν τις εξάχορδες τους, λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να τους λατρέψει.

Με ανοιχτά μάτια, έμενες να θαυμάζεις την ταχύτητα και την αρτιότατη τεχνική τους. Αν έκλεινες τα μάτια, χανόσουν στην υπέροχη μουσική τους. Δύο κιθάρες να φτιάχνουν ήχους ολόκληρης ορχήστρας. Ο Ροντρίγκο αφοσιώνεται στα σόλο, και η Γκαμπριέλα στη ρυθμική και στους ήχους κρουστών (εξάλλου το ξύλο της κιθάρας βγάζει πολύ πιο ζεστό ήχο από οποιαδήποτε ντραμς), και ο συνδυασμός τους θυμίζει κάτι από μείξη Metallica και φλαμένκο.

Υπό τους ήχους, λοιπόν, της Ισπανικής κιθάρας των δύο αυτών χαρισματικών μουσικών, πέρασα ένα από τα πιο όμορφα Κυριακάτικα βράδια μου, ένα βράδυ που θα θυμάμαι για καιρό...

Χαίρομαι πραγματικά που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον κόσμο.


by Schino

3 σχόλια:

  1. exairetiki eikona mas metafereis filtate Schino !!! makari na to xerame kai apo prin :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι όπως μας περιγράφεις τον Rodrigo και την Gabriela, και έτσι όπως τους ακούμε στη διασκευή του Stairway to Heaven, μπορώ να πω ότι είσαι πράγματι πολύ τυχερός! μακάρι να ξαναρθούν για να τους δούμε κι εμείς που δεν είμασταν! επίσης, γενικά, πολύ χαίρομαι που ο Schino έχει πάρει φωτιά στο Γλέντι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω χαιρομαι, που μου δινεται η ευκαιρια να μοιραζομαι τετοιες εμπειριες με τον κοσμο!! viva glenti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή