Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Apple, του Steve Jobs, ολόκληρος ο κόσμος ενδιαφέρθηκε να μάθει πράγματα γι' αυτόν, συγκινήθηκε, εξέφρασε με πολλαπλούς τρόπους πόσο τους άγγιξε το γεγονός. Η παραπάνω σύγκριση με τους ανθρώπους που πεθαίνουν καθημερινά στις λεγόμενες χώρες του τρίτου κόσμου αποτελεί τροφή για σκέψη...
Εγώ αυτό που πιστεύω είναι ότι το ένα δε θα έπρεπε να αποκλείει το άλλο. Δε σημαίνει ότι επειδή πολλοί δεν κλαίνε για τα παιδάκια στην Αφρική, δε θα έπρεπε κανείς να κλαίει για τον Steve Jobs. Για κάποιους ήταν σύμβολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ προσωπικά δε συμφωνώ με αυτόν το χαρακτηρισμό και θεωρώ όλες τις αντιδράσεις γύρω από το θάνατό του λίγο υπερβολικές, οπότε συμφωνώ με το εν γένει concept της φωτογραφίας, αλλά το βρίσκω ταυτόχρονα λίγο περιοριστικό.
εγώ πιστεύω ότι το κόνσεπτ της σύγκρισης δεν εστιάζει στο γιατί να κλαίει κανείς για ένα και μόνο άτομο. δεν νομίζω ότι κατηγορεί αυτούς που συγκινήθηκαν με τον θάνατο του Steve Jobs (μεταξύ αυτών και εγώ). νομίζω ότι προσπαθεί να δημιουργήσει προβληματισμό γύρω από την απάθεια μας σε θέματα πολύ σημαντικά που συμβαίνουν στον κόσμο στον οποίο ζούμε. ένα παιδί πεθαίνει κάθε 3 δευτερόλεπτα. όμως πολλοί θα αγοράσουν το νέο iPhone προς τιμήν του Steve Jobs. πόσοι θα δώσουν έστω 5 ευρώ για να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση της πείνας στις χώρες του τρίτου κόσμου; και πάλι σε αυτό το παράδειγμα το 1ο δεν είναι λάθος. αλλά απλώς πρέπει να προβληματιστούμε για τα όρια που βάζουμε στα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε. ασχολούμαστε σοβαρά μόνο με όσα αντέχει το ευαισθητό στομάχι μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή