Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Olympiakos - PAOK 2-1 (+ video)



Ο Ολυμπιακός έδειξε πως το ήθελε περισσότερο και παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή μέσα σε 7 λεπτά και πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τρία στα τρία για τους Πειραιώτες που μετρούν 17 συνεχόμενες νίκες στο "Καραϊσκάκης".

Το μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, βρήκε νικητή τον κάτοχο του τίτλου. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σ' όλη τη διάρκεια του ματς και πήρε μια πέρα ως πέρα δίκαιη νίκη.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά, τα έδωσαν όλα, όμως βρέθηκαν πίσω στο σκορ, από μια επιπόλαιη έξοδο του Κοστάνσο και την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι.

Κι αν στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν κερδίζει ο καλύτερος, δεν συνέβη αυτό και τούτη τη φορά. Οι "ερυθρόλευκοι" μέσα σε επτά λεπτά έφεραν το ματς... τούμπα και πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-1, που έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που είχαν μεσοβδόμαδα και ίσως ο ΠΑΟΚ να είχε μια δικαιολογία παραπάνω, αφού έπαιξε την Πέμπτη και μάλιστα στην Ρωσία.

Οι δύο προπονητές πάντως, έδωσαν ρεσιτάλ στήνοντας εξαιρετικά τις ομάδες τους και ήταν ένα παιχνίδι τακτικής, που κρίθηκε στη λεπτομέρεια και στο πάθος. Οι αλλαγές ήταν σωστές, αν και ο Μπόλονι θα μπορούσε να ρισκάρει λίγο νωρίτερα. Είναι γεγονός όμως, πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, με τους καλύτερους προπονητές.

Κορυφαίος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης, που από το "Emirates" και έπειτα φαίνεται πως βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό. Αντίθετα, ο Βιείρίνια όπως και στα τελευταία ματς δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ και ο Σαλπιγγίδης δεν φάνηκε. Επιθετικά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός.

Μ' αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός έκανε το 3 στα 3 και είναι το αφεντικό στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η 17η συνεχόμενη επικράτηση των Πειραιωτών στην έδρα τους στην Superleague, ενώ και πάλι πήραν τους τρεις βαθμούς για ένα γκολ διαφορά. Επίσης, αυτό ήταν το δεύτερο εντός έδρας ματς για τους "ερυθρολεύκους" που κερδίζουν με ανατροπή (όπως και με την Ξάνθη).

Και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού (Φουστέρ, Τζιμπούρ) ήταν εξαιρετικά.




Glenti Comment: Είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Δύσκολα κάποιος θα τον ακολουθήσει στην κούρσα του τίτλου. Αλλά ο ΠΑΟΚ είναι επίσης καλή ομάδα. Και για να μείνει στη διεκδίκηση θα πρέπει να κερδίζει τους υπόλοιπους. Και μπορεί να το κάνει.


πηγή: sport24.gr

1 σχόλιο:

  1. να κερδίζει στην Ευρώπη, να χαιρόμαστε εμείς οι υγιείς φίλαθλοι, μπας και χάνει και κανέναν βαθμό στο πρωτάθλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή