Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Olympiakos - Dortmund 3-1, Porto - APOEL 1-1


Με την Μαρσέιγ δεν ήταν έτοιμος, με την Άρσεναλ στάθηκε άτυχος και έτσι την πλήρωσε η Ντόρτμουντ. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τους Πρωταθλητές Γερμανίας και ανέβηκε στην τρίτη θέση. Τα γκολ, τα στατιστικά, το "κλειδί" της αναμέτρησης και όσα πρέπει να διαβάσετε για το ματς.


Την 6η δόση δεν ξέρουμε αν θα την πάρουμε, αλλά η Ντόρτμουντ πήρε μια γεύση από το τι σημαίνει πρωταθλητής Ελλάδας! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ένα καλό μάθημα στους υπερόπτες Γερμανούς που ήθελαν τους τρεις βαθμούς και έφυγαν τελικά με τρία γκολ.

Ο Κλοπ ζητούσε το 2 στα 2 στα ματς με τον Ολυμπιακό, όμως γυρνάει στην πατρίδα του δίχως βαθμό στις αποσκευές και πέφτοντας στη τελευταία θέση της βαθμολογίας του 6ου ομίλου.

Πως έγιναν όλα αυτά; Απλά οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν τον καλό τους εαυτό και δεν τους στέρησε τίποτα η τύχη. Όπως σας προαναφέραμε, με την Μαρσέιγ ένα γκολ έκρινε το ματς, με την Άρσεναλ ένα δοκάρι, όμως απόψε (19/10) η αποφασιστικότητα, το πάθος και η τακτική των "ερυθρολεύκων" νίκησαν τους πάντες.

Οι Γερμανοί μπήκαν φουριόζοι όμως λογάριασαν δίχως τον συμπατριώτη τους Χολέμπας, αλλά και μετά την ισοφάριση δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Ο "τρομοκράτης" Τζιμπούρ που έγινε για πρώτη φορά σύνθημα και ο Μοδέστο έδωσαν τη πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο, που τον φέρνει στην τρίτη θέση. Οι Γερμανοί είναι τελευταίοι...

Εξαιρετική η τακτική του Ερνέστο Βαλβέρδε, που κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος, ρίχνοντας απλά τον ρυθμό και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Κοστάνσο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ψηλά, αρκεί να του βγει το παιχνίδι, όπως και σήμερα. Απόδειξη η εμφάνιση κόντρα στην πιο γρήγορη Ντόρτμουντ.


Παρά την γκάφα του Χιώτη, το ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Πόρτο στο "Ντραγκάο" και έμεινε στην κορυφή. Ισόπαλοι και η Σαχτάρ με Ζενίτ.


Το ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, καθώς πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Πόρτο στο "Ντραγκάο" και έμεινε στην κορυφή του 7ου ομίλου.

Η γκάφα του Χιώτη στην εκτέλεση φάουλ του Χουλκ (0-1) δεν στοίχισε στους Κύπριους, ενώ ισόπαλες με 2-2 αναδείχθηκαν στο Ντόνετσκ η Σαχτάρ με την Ζενίτ.

Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για τον Διονύση Χιώτη, καθώς στο 13' ο Χουλκ εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ, ο Έλληνας πορτιέρο έκανε λάθος υπολογισμό και δέχτηκε ένα αστείο γκολ για το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από την πρωταθλήτρια Κύπρου, με τον Αΐλτον να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 19' με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.


Glenti Comment: Πρώτον, την ευχαριστηθήκαμε πολύ τη νίκη απέναντι στη Ντόρτμουντ! Ένα δωράκι από την Ελλάδα στη Γερμανία... Πάντως, οι Γερμανικές ομάδες φαίνεται γενικά ότι είναι οι καλύτερες... πελάτισσες μας. Η Ντόρτμουντ, ενώ φαινόταν ότι ποιοτικά ήταν καλύτερη σε μονάδες, για άλλη μία φορά απέδειξε ότι στο Champions League οι Γερμανικές ομάδες, πλην της Μπάγερν, υστερούν σε τακτική. Μπράβο στον Ολυμπιακό για το πρώτο του τρίποντο! Τώρα, θα πάει στην Γερμανία για την υπέρβαση.

Για το ΑΠΟΕΛ γινόμαστε γραφικοί όταν γράφουμε συνέχεια πόσο τεράστιο είναι αυτό που καταφέρνει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και σήμερα είδαμε όλο το ματς, και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Κυπριακή ομάδα έπαιξε καλύτερα από την Πόρτο μέσα στο Ντραγκάο (!), δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και έχασε τετ-α-τετ στο 90' που θα ισοδυναμούσε με πρόκριση... Είναι πρώτο στον όμιλο, με 2 εκτός έδρας ισοπαλίες και 1 εντός έδρας νίκη. Νομίζω πως ό,τι και να πούμε είναι λίγο... Είμαστε περήφανοι και χαιρόμαστε να ζούμε το όνειρο του!



πηγή: sport24.gr

3 σχόλια:

  1. wraia kai ta 2 apotelesmata simera !!! ena ax menei apo tin efkairia sto 90 tou apoel ...dn peirazei stin revans !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βαλ'το ρε βλάκα Αντόρνο να τρελαθούμε! η ΑΠΟΕΛάρα ήταν τρέλα! έπρεπε να κερδίσουμε. μπράβο και στον διαιτητή, που μου έκανε εντύπωση πόσο σωστός ήταν απέναντι στην ομαδάρα μας! όσον αφορά το άλλο ματς, ΠΑΡ'ΤΑ ΜΕΡΚΕΛ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. egw ektes sxedon exasa ti fwni mou (kai as imoun se cafe)... o atorno akouse ta panta apo to stoma mou kai den xreiazetai na poume ti tha simaine ekeino to goal... sinexizoume me perifania... bravo kai ston olymbiako (einai ontws pio glikia i niki apenanti se germaniki)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή