Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Athens Biennale - "Pressure" (ad)


Την καλύτερη δουλειά έκανε η ΕΡΤ με την απαγόρευση του διαφημιστικού που φιλοξενούμε σήμερα στη στήλη μας ad of the day. Γιατί; Μα, φυσικά, γιατί μ' αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, και επειδή ζούμε στην εποχή του ίντερνετ, τώρα όλοι γνωρίζουν για την Athens Biennale και όλοι ενδιαφέρθηκαν για την καλλιτεχνική δουλειά του Γιώργου Ζώη. Μπράβο, λοιπόν, στην ΕΡΤ!

Η φετινή 3η Athens Biennale ονομάζεται Μονόδρομος. Και η διάρκεια της είναι από τις 23/10 μέχρι τις 11/12. Το διαφημιστικό του Γιώργου Ζώη ονομάζεται Pressure και αποτυπώνει με έντονο τρόπο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία στις μέρες μας.


Και αφού είδαμε μία καλλιτεχνική δουλειά που επικεντρώνει στον κοινωνικό προβληματισμό, θυμηθήκαμε και μία εξίσου αξιόλογη δουλειά από τη Βραζιλία που εστιάζει περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο. Good morning. Good afternoon. Good night ονομάζεται το διαφημιστικό που προωθεί το 17ο φεστιβάλ διεθνούς μοντέρνας τέχνης...


1 σχόλιο:

  1. εξαιρετικές και οι δύο. είναι δεκτό κάποιος να μην είναι του γούστου του κάποια καλλιτεχνική άποψη ή να διαφωνεί με τις απόψεις που προσπαθεί να εκφράσει ο καλλιτέχνης. αλλά το να του απαγορεύει να εκφραστεί, δεν ανήκει ούτε στον αιώνα που ζούμε, ούτε στο πολίτευμα που λέμε ότι έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή