Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται το πρώτο Tea Party ντιμπέιτ


Σε πεδίο μάχης ανάμεσα στα φαβορί Μιτ Ρόμνεϊ και Ρικ Πέρι με επίκεντρο την κοινωνική ασφάλιση αναμένεται να μετατραπεί το πρώτο στα χρονικά ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών με ερωτήσεις που θα υποβάλλουν μέλη του υπερσυντηρητικού κινήματος Tea Party. Οι υποψήφιοι για το χρίσμα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Τάμπα της Φλόριντα στην αναμέτρηση που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) από το CNN.

«Παρούσα» στη δεύτερη κατά σειρά τηλεοπτική αναμέτρηση των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων μέσα σε μία εβδομάδα θα είναι η υπερσυντηρητική Μισέλ Μπάκμαν, η οποία είδε να χάνεται μέσα από τα χέρια της η υποστήριξη πολλών ψηφοφόρων που στράφηκαν υπέρ του κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι.

Στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, ο Ρικ Πέρι αποκάλεσε «κτηνώδες ψέμα» το σχέδιο κοινωνικής ασφάλισης, σχόλιο το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος είπε ότι στηρίζει το δημοφιλές πρόγραμμα συνταξιοδότησης, αλλά θέλει να το βελτιώσει.

Απόψε τα σχόλια του Πέρι θα παρακολουθούνται στενά στην Φλόριντα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των ηλικιωμένων ψηφοφόρων. Και όπως σημειώνει το CNN, στο ντιμπέιτ είναι πιθανό ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος στη σύγκρουση των δύο μεγάλων φαβορί για το προεδρικό χρίσμα.

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την προβολή τους στην Φλόριντα είναι η υπερσυντηρητική βουλευτής Μισέλ Μπάκμαν, η οποία είδε να χάνεται μέσα από τα χέρια της η υποστήριξη πολλών συντηρητικών ψηφοφόρων που άλλαξαν «στρατόπεδο» υπέρ του Ρικ Πέρι.

Στην τηλεοπτική αναμέτρηση θα συμμετάσχουν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς, ο βουλευτής Ρον Πολ, ο πρώην γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ, ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Γιούτα Τζον Χάντσμαν και ο Χέρμαν Κέιν, πρώην επικεφαλής της αλυσίδας των εστιατορίων ταχείας εστίασης «Godfather's Pizza».

Το ντιμπέιτ θα είναι το πέμπτο μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές. Θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα ένα ακόμη στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως θεωρεί τον κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι και τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ αξιόπιστους υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ο Ομπάμα έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξή του στο NBC News που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα.

Σε ερώτηση για τον Πέρι που είναι φαβορί των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε: «Ήταν κυβερνήτης μιας μεγάλης πολιτείας και ξέρετε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είναι ένας αξιόπιστος υποψήφιος όπως και ο κ. Ρόμνεϊ και άλλοι».


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου