Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Arsenal - Olympiakos 2-1 , Shakhtar - APOEL 1-1


Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο Λονδίνο, χάνοντας ένα κάρο ευκαιρίες (15-10 οι τελικές υπέρ των "ερυθρολεύκων"), αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα (2-1), καθώς τα τραγικά λάθη στην άμυνα του κόστισαν ακριβά. Γκολάρα από τον Φουστέρ, δοκάρι ο Τοροσίδης. Αρνήθηκε πέναλτι στους Πειραιώτες ο διαιτητής.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και δυστυχώς η συγκεκριμένη φράση επιβεβαιώθηκε και στο Λονδίνο. Οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν καλά, αφού στο 20' βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και παρά την εξαιρετική τους εμφάνιση δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την ήττα.

Πως φτάσαμε όμως στο 2-0; Πολύ απλά... Ένα λάθος κοντρόλ του Μαρκάνο και η αδράνεια των αμυντικών (Τοροσίδη, Μαρκάνο) στο δεύτερο τέρμα, έφεραν τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο.

Κι όμως οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης για να πετύχουν το θαύμα. Ενδεικτικό είναι πως οι τελικές ήταν 15-10 υπέρ των Πρωταθλητών Ελλάδας μέσα στο Λονδίνο! Οι συγκεκριμένοι αριθμοί τα λένε όλα...

Παρόλα αυτά, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους (ειδικά στο δοκάρι του Τοροσίδη) και παρά την υπερπροσπάθεια, την τρομερή εμφάνιση και την κατάθεση ψυχής το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Τα λάθη στην αρχή και η επιλογή του Βαλβέρδε να προτιμήσει τον Μαρκάνο αντί του Αβραάμ, δυστυχώς πληρώθηκαν ακριβά, αφού ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στον όμιλο χωρίς βαθμό. Είναι άδικο το ποδόσφαιρο πολλές φορές...

Πλέον, οι Πειραιώτες επιστρέφουν στη Ελλάδα υπερήφανοι για την εμφάνιση, δίχως όμως κάποιον βαθμό στις αποσκευές κάτι που έμοιαζε φυσικό πριν την σέντρα του ματς, όχι όμως και μετά το τέλος, όπου ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό στο "Emirates". Αν συνεχιστούν τέτοιες εμφανίσεις στην Ευρώπη, τότε μπορεί να γίνει κάτι σπουδαίο.

Όλα όμως ίσως να ήταν διαφορετικά αν στο 66' ο διαιτητής έδινε πέναλτι στο χέρι του Τσάμπερλεϊν εντός περιοχής, την στιγμή μάλιστα που ήταν κοντά στην φάση. Τότε θα γινόταν το 2-2 και όλα θα ήταν διαφορετικά. Με το "αν" όμως δεν κάνεις δουλειά. Ό,τι έγινε, έγινε...

Στο πρώτο μέρος κορυφαίοι ήταν οι Ιμπαγάσα και Μιραλάς, στο δεύτερο ο Τοροσίδης ανέβηκε, ενώ σ' όλο το ματς ήταν εξαιρετικοί οι Φέισα και Μέλμπεργκ.



Το ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Σαχτάρ στο Ντόνετσκ και έμεινε μόνο στην κορυφή, ενώ Ζενίτ νίκησε με 3-1 την Πόρτο στην Αγία Πετρούπολη.

Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με τον Τρίτσκοβσκι μέσα στο Ντόνετσκ, αλλά τελικά αρκέστηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στην Σαχτάρ.

Στο 60' ο Τσιζόβ έχασε καταπληκτική ευκαιρία σε κενό τέρμα και αυτήν η Σαχτάρ είχε 19 σουτ με το ΑΠΟΕΛ να έχει μόλις 2.

Ένα λεπτό όμως αργότερα ο Τρίτσκοβσκι άνοιξε το σκορ για τους Κύπριους, με τον Σκοπιανό να αλλάζει καταπληκτικά την μπάλα με τον Χαραλαμπίδη, να μπαίνει στην περιοχή και με δεξί πλασέ να κάνει το 0-1.

Η απάντηση όμως των Ουκρανών ήταν άμεση, καθώς στο 64' ο Ζάντσον ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από φάση διαρκείας.


Glenti Comment: Δύο πολύ μεγάλες εμφανίσεις. Τα λόγια για το ΑΠΟΕΛ δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν αυτό που καταφέρνει. Αρκεί να πούμε ότι οι περισσότεροι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ νιώθουν και μια μικρή πικρία που δεν ήρθε το διπλό και αυτό τα λέει όλα. Χίλια μπράβο. Και το όνειρο συνεχίζεται!

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, έκανε μία εκπληκτική προσπάθεια σήμερα. Αδικείται από την ήττα. Από τις πιο γεμάτες εμφανίσεις του εκτός έδρας. Αλλά ο Μαρκάνο και ο Κοστάντζο, καθώς και η ατυχία στις τελικές προσπάθειες, στέρησε από την ομάδα του Ολυμπιακού το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είναι ακόμα και διπλό. Το παιχνίδι εντός με τη Ντόρτμουντ θα καθορίσει αν μπορεί να ελπίζει για κάτι ο ΟΣΦΠ.


πηγή: sport24.gr

2 σχόλια:

  1. και επαναλαμβάνω: την πρόκριση θα πάρουμε, όλους θα τους πελάνουμε !!! μπες ρε κωλο-τετ-α-τετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Perifania, auto niwthoume kai auti einai i megaliteri niki mexri twra!!! ti wraia pou einai i prwti thesi

    sto tet-a-tet evrisa oso den exw vrisei fetos :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή