Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ελλάδα - Σερβία 87-77 (+ video)



Εξαιρετικό μπάσκετ από την Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο, η οποία επιβλήθηκε της Σερβίας με 87-77 και εξασφάλισε ένα "εισιτήριο" για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Η Εθνική μας φαίνεται ότι ξεπέρασε γρήγορα την ήττα στα προημιτελικά από την Γαλλία, ανασυγκροτήθηκε και... ξέσπασε απέναντι στην Σερβία (87-77), με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει ένα "εισιτήριο" για το Προολυμπιακό τουρνουά, κάτι που αποτελούσε και τον βασικό μας στόχο στην διοργάνωση.

Οι διεθνείς πραγματοποίησαν ένα συγκλονιστικό πρώτο δεκάλεπτο (34-8), "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την υπόθεση νίκη από νωρίς και στη συνέχεια απλά φρόντισαν να μην απειληθούν από την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποδίδοντας μάλιστα όμορφο μπάσκετ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν καταιγιστικός, καθώς σημείωσε 27 πόντους, έχοντας 6 ριμπάουντ ενώ κέρδισε και 7 φάουλ! Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με δέκα πόντους και άλλες τόσες ασίστ.

Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης σταμάτησε στους 16, ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ. Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Νίκου Ζήση, ο οποίος χτύπησε στο πόδι οκτώ λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχε 18 πόντους με 5 ασίστ!




Glenti Comment: Μπράβο Ελλαδάρα! Μπράβο σε όλους! Μπράβο στον Ηλία Ζούρο που με μία ομάδα άπειρη και λιγότερο ταλαντούχα από αυτές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια κατάφερε να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική απέναντι σε πιο ταλαντούχες ομάδες και κατάφερε να μας οδηγήσει στο Προολυμπιακό τουρνουά στο οποίο αν είμαστε πλήρεις, όχι μόνο θα περάσουμε στους Ολυμπιακούς, αλλά με αυτόν οδηγό θα μπορέσουμε και να διακριθούμε. Μπράβο στους συγκλονιστικούς "παλιούς" Φώτση, Μπουρούση και Ζήση. Αξίζουν χίλια μπράβο γιατί δεν εγκατέλειψαν, ακόμη κι αν ήξεραν ότι η Εθνική θα ήταν στελεχωμένη από χειρότερες μονάδες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μπράβο σε όλα τα καινούρια παιδιά. Άλλοι είχαν περισσότερο ταλέντο και θα επιστρέψουν, άλλοι όχι, αλλά όλοι έδειξαν πάθος και αγάπη για την Εθνική. Και ας κλείσουμε με μια ευχή: Να είναι όλοι υγιείς και καλά του χρόνου. Σε περιμένουμε Σοφοκλή. Σε περιμένουμε Βασίλη. Σε περιμένουμε Στράτο.

Υ.Γ: Σε περιμένουμε Δημήτρη; Πρέπει. Για μία τελευταία φορά. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


πηγή: sport24.gr

2 σχόλια: