Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ελλάδα - Σκόπια 58-72



Απρόσμενη ήττα για την Ελλάδα που έχασε με 72-58 από τα Σκόπια, για την 3η αγωνιστική του Γ' ομίλου, όντας πολύ άστοχη. Δήμιος της Εθνικής ο Μπο ΜακΚάλεμπ που τελείωσε το ματς με 27 πόντους.

Τα πράγματα περιπλέκονται πλέον για την Εθνική ομάδα η οποία με νίκη θα είχε περάσει στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ. Ωστόσο, με απολογισμό πλέον 2-1 θα πρέπει να περιμένει τα επόμενα παιχνίδια.

Την Κυριακή το απόγευμα (18:00) η Ελλάδα θα αγωνιστεί κόντρα στο Μαυροβούνιο του Νίκολα Πέκοβιτς. Με νίκη, η Εθνική θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, ελπίζοντας σε μία καλύτερη εμφάνιση.

Γιατί κακά τα ψέματα η εμφάνιση των διεθνών κόντρα στα Σκόπια ήταν κάκιστη. Ειδικά στο δ' δεκάλεπτο, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά... Ένα επιμέρους σκορ 22-11 από πλευράς Σκοπιανών ήταν αρκετό για να στείλει την Ελλάδα στο καναβάτσο.

Η Ελλάδα τελείωσε το παιχνίδι με 19/61 σουτ εντός παιδιάς και έτσι πήγαν χαμένα και τα περισσότερα από τα 12 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε (συν. 44-39). Η αστοχία σε συνδυασμό με τα λάθη στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης ήταν καθοριστικά.

Ο Μπο ΜακΚάλεμπ έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, τελείωσε το ματς με 27 πόντους και 6/10 δίποντα, ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και έδωσε 4 ασίστ. Τον ακολούθησαν οι Άντιτς με 12, ενώ έναν λιγότερο πόντο είχαν οι Γκετσέφσκι και Τσεκόφσκι (11π.).


Glenti Comment: Είμαστε πάρα πολύ light. Δεν λέμε ότι είμαστε άπειροι. Αυτό το ξέρουμε. Αλλά το πάθος και ο, καλώς εννοούμενος, τσαμπουκάς θα έπρεπε να ξεχειλίζει σ' αυτήν την ομάδα. Σήμερα πάθος είχε μόνο η ομάδα των Σκοπίων. Βαθμολογικά, εν τέλει, μικρό το κακό, αν παίξουμε όπως μπορούμε από εδώ και πέρα. Πάντως, επαναλαμβάνουμε, για να αγαπηθεί μία ομάδα καινούρια πρέπει να "πεθαίνει" στο γήπεδο, είτε χάσει, είτε κερδίσει. Σήμερα ήμασταν... γατάκια!


πηγή: sport24.gr

1 σχόλιο:

  1. προφητικό το κείμενο του Νίκου Παπαδογιάννη που είχα διαβάσει σήμερα... http://www.sday.gr/Articles/Nikos-Papadogiannis/%CE%97-Ethnikh-twn-amnwn.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή