Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Το Χαμόγελο του Παιδιού εκπέμπει SOS

Κραυγή απόγνωσης εκφράζει ο πρόεδρος του συλλόγου "Χαμόγελο του Παιδιού", Κώστας Γιαννόπουλος.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει μόλις 1,5 μήνα ζωής. Βοηθήστε μας να το σώσουμε" λέει ο κ. Γιαννόπουλος και εξηγεί τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος που φροντίζει τα κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά."Αυτήν τη στιγμή προσπαθούμε να δούμε πως θα σώσουμε το σύλλογό μας. Μας θεωρούσαν δεδομένους αλλά κανείς δεν ήξερε πως τα καταφέρναμε. Βασιζόμαστε, όπως ξέρετε, σε δωρεές. Ζούμε χάρη στην αγάπη του κόσμου" αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος για να εξηγήσει ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας το "Χαμόγελο του Παιδιού" κινδυνεύει με "λουκέτο".

"Χρειαζόμαστε τα σπίτια μας. Χρειαζόμαστε τα ασθενοφόρα για τα παιδιά και τα νεογνά. Χρειαζόμαστε την γραμμή για τα παιδιά (SOS 1056). Χρειαζόμαστε ανθρώπους να δουλεύουν μέρα νύχτα για να προσέχουν τα παιδιά μας. Αλλά όλα αυτά απαιτούν χρήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή λιγοστεύουν καθημερινά" τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος.

Πάντως, ο πρόεδρος του "Χαμόγελο του Παιδιού" είναι κατηγορηματικός. "Δεν θα επιτρέψουμε να φύγουν τα παιδιά από τα σπίτια μας. Ούτε θα τα χρησιμοποιήσουμε για να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Το θέμα μας είναι αποκλειστικά και μόνο η φροντίδα τους και γι' αυτό ζητάμε βοήθεια προκειμένου να σωθούν οι υπηρεσίες του συλλόγου".Ο κ. Γιαννόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός του "Χαμόγελου" είναι 10 εκατομμύρια ευρώ. Δουλεύουν σε όλες τις υπηρεσίες 300 άτομα τα οποία φροντίζουν για τα 274 παιδιά που μένουν στα 10 σπίτια του συλλόγου που υπάρχουν πανελλαδικά. Και επιπλέον 4.000 εθελοντές, εκ των οποίων 2.000 είναι οι πιο ενεργοί, δουλεύουν για το σύλλογο.

Γι' αυτόν το λόγο έχει αρχίσει σε πανελλήνια κλίμακα εκστρατεία ενημέρωσης, συμμετοχής και εξερεύνησης πόρων για το "Χαμόγελο του Παιδιού", το οποίο λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια.Και όσοι θέλετε να συνδράμετε, μπορείτε να καλείτε στο 14545 από όλα τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας με χρέωση 2,27 ευρώ. Και από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με χρέωση 2,46 ανά κλήση στον ίδιο αριθμό. Επίσης, μπορείτε να στέλνετε μηνύματα στο 54020 με τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO από τα κινητά σας τηλέφωνα με χρέωση 2,46 ευρώ ανά μήνυμα.


Glenti Comment: Το "χαμόγελο του παιδιού" πραγματοποιεί πολύ συμαντικό και ουσιαστικό έργο για την προστασία των παιδιών που δεν στάθηκαν τόσο τυχερά όσο άλλα. Όσοι μπορούμε, καλό είναι να βοηθήσουμε. Ευχαριστούμε πολύ την Τζίνα Βουρλούμη που μας ενημέρωσε για το θέμα.


πηγή: newsbeast.gr

1 σχόλιο:

  1. ευχαριστούμε την Τζίνα. δείτε την τελευταία παράγραφο του άρθρου. όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι μικρό ατομικά αλλά ουσιαστικό στο σύνολο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή