Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

"Fast backward" by G. J. White


Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήταν από τα χειρότερα που πέρασε αυτά τα τρία τελευταία χρόνια που ανέλαβε σαν ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής ένωσης, μια θέση που ξεκίνησε σαν τίτλος χωρίς δυνατότητες στις αρχές του 10 από την Κα Τίποτα Βαρόνη Ashton και εξελίχθηκε σε κυρίαρχη με το τέλος της δεκαετίας του είκοσι μιας και η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπούσε μια αχανή χώρα που ξεκινούσε από το Γιβραλτάρ και έφτανε στο Βλαδιβοστόκ.


Η χθεσινή μέρα του ύπατου εκπρόσωπου Αλέξανδρου Ντίμπ ξεκίνησε με πολλές συσκέψεις από τις οκτώ το πρωί που ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης λύσης στο συμβούλιο των επιτρόπων, αναχώρηση στις δύο το μεσημέρι από το αεροδρόμιο των Βρυξελών με το Halcon Force one, ένα εξελιγμένο κονκόρτ που έκανε την διαδρομή από τις Βρυξέλες μέχρι το αεροδρόμιο LaGuardia στην Νέα Υόρκη σε 2 ώρες, από εκεί με ελικόπτερο Downtown και μετά συνάντηση των Ευρωπαίων διαπραγματευτών με τους Αμερικανούς στην αίθουσα Rome Cavalieri του ξενοδοχείου Waldorf Astoria.

H Κατάσταση στον κόσμο ήταν όχι κακή αλλά δραματική οι δύο παγκόσμιες Υπερδυνάμεις Αμερική και Κίνα έχουν φτάσει στο πρόθυρα Πυρηνικού Πολέμου μετά την απόφαση της νέας Προέδρου της Αμερικής Sarah Palin να διαγράψει το χρέος των ΗΠΑ στην Κίνα ύψους 15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και την απάντηση της Κίνας να βομβαρδίσει το Περλ Χάρμπορ που καταστράφηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του μέσα σε εκατό χρόνια.

Ήταν μια κατάσταση διόλου εύκολη για τον μάγο της Διπλωματίας όπως έλεγαν οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγαλύτερων εφημερίδων του κόσμου που θεωρείτο ο μεγαλύτερος διπλωμάτης στον κόσμο από την εποχή του Χένρυ Κίσινγκερ , και παρά το νεαρό της ηλικίας του έφερε την δόξα του τέλους του Μεσανατολικού Προβλήματος και την Συμμετοχή της πολυκομματικής Κυβέρνησης του Ιράν στην Αραβική Οικονομική Ένωση. Να μην ξεχνάμε ότι για τους Λατινοαμερικάνους θεωρείται κάτι σαν τον Μπολίβαρ αφού συνέβαλε στην δημιουργία του ονείρου του Τσε Γκεβάρα την Ένωση των Λατινοαμερικανικών Χωρών.

Η εξέλιξη του Αλέξανδρου Ντίμπ ήταν ραγδαία αφού μετά το διδακτορικό του στις πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας με θέμα την πολιτική εξέλιξη στις Λατινοαμερικανικές χώρες προτάθηκε από το Ισπανικό Λαϊκό κόμμα σαν βοηθός του Ύπατου Εκπροσώπου και από το 28 είναι ύπατος εκπρόσωπος μετά από ομόφωνη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Ήταν η μοναδική λύση για ειρήνη όπως έλεγαν οι ηλεκτρονικές εκδόσεις αλλά το πρόβλημα δεν ήταν σίγουρο ότι θα μπορούσε να λυθεί. Από την μία μεριά μια σκύλα που κατόρθωσε να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αφού ήπιε όλο τα τσάι που παράγει η Κολομβία με την Βενεζουέλα και επισκέφτηκε τουλάχιστον τρείς φορές κάθε μικρή η μεγάλη εκκλησία Ευαγγελιστών που υπάρχει στην χώρα και από την άλλη ο υπέργηρος πρόεδρος της Κίνας Hujintao που αφού εξαθλίωσε τους κινέζους εργαζόμενους αναδεικνύοντας την Κίνα σαν την μεγαλύτερη καπιταλιστική χώρα αποφάσισε τώρα ένα σκαλοπάτι πριν τον θάνατο να το παίξει Μαο τσε Τουνγκ.

Η συνάντηση εξελισσόταν όταν τον ειδοποίησαν ότι στο ξενοδοχείο βρισκότανε ο αδελφός του ο Κώστας, έκανε μια μικρή σύνοψη των συμπερασμάτων και ανέθεσε στον βοηθό του να συνεχίσει.

Κατέβηκε στο Peacock Alley που το είχαν αδειάσει ειδικά για αυτή την συνάντηση. Ήταν όχι μόνο μια ευκαιρία να δει τον αδελφό του που είχε έρθει από την Βοστώνη όπου κατείχε την έδρα Κεμάλ Ντερβίς του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αλλά και να δεχθεί τις συμβουλές του για την Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Ειρήνη, πάντα από μικρός εκτιμούσε τις συμβουλές του.

Κάθισαν και φάγανε κάτι πολύ απλό, στην συνέχεια μίλησαν λίγο για την οικογένεια , μα τι γίνεται με τον μεσαίο τους αδελφό τον Δομήνικο, αυτό τον καιρό ήταν στην Ελλάδα σκηνοθετώντας Σέξπιρ στην Επίδαυρο με πρωταγωνιστές τους Daniel Radciffe και την Emma Watson , μίλησες καθόλου με την μαμά στο τηλέφωνο ναι είναι μια χαρά μίλησα πριν τρείς μέρες, ρε συ Αλέξανδρε άρχισες να έχεις γκρίζα μαλλιά πρέπει να τραβάς γερή πίεση ,μπα είναι του σογιού μας θυμάσαι και ο μπαμπάς είχε από μικρός.

Στην συνέχεια ο Κώστας του Παρουσίασε μια πολύ εμπεριστατωμένη SWOT Analysis της κατάστασης θα τον βοηθούσε πολύ, τον ειδοποίησαν ότι ήρθαν νεώτερες εντολές από τις Βρυξέλες θα έπρεπε να τον αφήσει φιλήθηκαν σταυρωτά και ξαναγύρισε στην συνάντηση στο Rome Cavalieri , ήθελε να έχει μια Estella Damm αλλά δυστυχώς η ώρα δεν ήταν για μπίρες.

Τελείωσε την σύσκεψη στις τρείς το πρωί , αν όλα πήγαιναν καλά θα συναντούσε τα παιδιά του που έμεναν με την μαμά τους το άλλο σαββατοκύριακο στο Παρίσι και θα πηγαίνανε μαζί στην Ντίσνευλαντ τους το είχε υποσχεθεί τουλάχιστον είκοσι φορές αλλά αυτήν την φορά θα κρατούσε τον λόγο του ανέβηκε να κοιμηθεί για λίγες ώρες.

Τον ξύπνησαν στις οκτώ ,επέλεξε να φορέσει μια μπλε γραβάτα με κόκκινες ρίγες ,η ημέρα 6 Αυγούστου 2030 θα ήταν ιστορική ,επέλεξε προσεκτικά την ημερομηνία της συνόδου να είναι η 6η του Αυγούστου θα ήταν πολύ δύσκολο όσο τρελός και να είσαι να κάνεις πόλεμο την ημέρα που ο Δήμαρχος της Χιροσίμα χτυπάει την καμπάνα που θυμίζει στην ανθρωπότητα ότι πριν 85 χρόνια η πόλη καταστράφηκε από τον Πυρηνικό όλεθρο.

Χαμογέλασε πολύ καλό timing , κοίταξε λίγο στον καθρέπτη , έχει δίκιο ο Κώστας τα μαλλιά του άρχισαν να γκριζάρουν ,πήρε μια βαθιά ανάσα και βγήκε έξω από το δωμάτιο του.

Τον υποδέχθηκαν τα παιδιά από την ασφάλεια του , ο Alpha σε ένα λεπτό μπαίνει στο Ασανσέρ απωθήστε τους δημοσιογράφους δεν θα γίνουν δηλώσεις.

Ο Alpha τώρα μπαίνει στο Ασανσέρ ετοιμάστε υποδοχή.

Το Ασανσέρ ξεκίνησε 22ος όροφος πάτησε το R και κοίταξε στον καθρέπτη .

Ο ηλεκτρονικός Δίκτης έδειχνε 11ος όροφος όταν ξαφνικά κάτι συνέβη λες και έσπασε το συρματόσκοινο του Ασανσέρ και το Ασανσέρ βούτηξε ελεύθερο προς το υπόγειο .

Στον καθρέπτη δεν έβλεπε το είδωλο του είχε εξαφανισθεί έβλεπε μια εικόνα να γυρίζει πίσω Fast Backward που έδειχνε τις γιγαντοοθόνες στην Times Square να γράφουν κάτω από την ένδειξη Breaking News , Μυστηριώδη εξαφάνιση του μάγου της διπλωματίας δεν υπάρχει ελπίδα πάμε για πόλεμο.

Το Ασανσέρ κατέβαινε σαν τρελό το μόνο που άκουσε ήταν οι σειρήνες που σήμαιναν την αρχή της πυρηνικής επίθεσης,τελικά η τρελή από την Αλάσκα πάτησε το κουμπί και έγινε η πρώτη και η τελευταία γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ οι διηπειρωτικοί πύραυλοι ήταν στον αέρα.

Το Ασανσέρ συνέχισε να κατεβαίνει φτάνοντας με ταχύτητα στο ισόγειο, έφτασε η τελευταία στιγμή του αλλά το ασανσέρ δεν συνετρίβει, συνέχιζε να κατεβαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ο ηλεκτρονικός δείκτης άρχισε να καταγράφει αρνητικά νούμερα δεν ήταν υπόγεια αλλά χρόνια που γυρίζουν πίσω.

Μείον 2 χρόνια υπογραφή λύσης του Μεσανατολικό στο Καπ Ντέιβις παρουσία του Αμερικανού Προέδρου George Stephanopoulos και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα τον Δεύτερο να λέει τι κάνουν της Ελλάδας οι Λεβέντες.

Μείον 5 χρόνια Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τελετές και μεγαλεία στις Βρυξέλες φωνές και ένα διαζύγιο στην Αθήνα , που χρόνος για οικογένεια για κάποιον που ζούσε σε ένα αεροπλάνο.

Μείον 10 χρόνια γλέντι με φλαμέγκο στην Γρανάδα και μπίρες στόχος της παρέας που γιόρταζε το διδακτορικό του να σώσει τον κόσμο.

Μείον 20 χρόνια διακοπές στην Ιθάκη γιατί σημασία στην ζωή έχει ο δρόμος στην ζωή και όχι ο Προορισμός.

Μείον 22 χρόνια φοιτητικά χρόνια καλή παρέα στην Αθήνα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μείον 26 χρόνια ολυμπιακοί αγώνες στην Αθήνα και πανηγυρισμοί στην Αθήνα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου .

Μείον 28 χρόνια , Κολέγιο Αθηνών θα πάρει τρία χρυσά μετάλλια στους αγώνες.

Μείον 30 χρόνια , αλλαγή του αιώνα στην Ακρόπολη με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Μείον 36 χρόνια στην Κρήτη να παίζει με τα αδέλφια του και να κερδίζει πάντα αυτός.

Μείον 41 χρόνια μια μέρα του Ιουνίου στο Μαρούσι στο μαιευτήριο Μητέρα ο μπαμπάς του να προσπαθεί να κόψει τα νυχάκια του για να μην πληγώσει την φατσούλα του.

Μείον 57 χρόνια στην Πλατεία της Κυψέλης μπροστά στο Ρόξυ ένας εικοσάχρονος νεαρός περιμένει από τις οχτώ το βράδυ το ραντεβού με μια λεπτή όμορφη κοπελίτσα.

Η ώρα πήγε ενιάμιση η κοπέλα δεν ήρθε ,που μυαλό για ραντεβού σε δύο μέρες θα έφευγε με την μαμά της για εκδρομή στην Αγγλία.

Μάλλον δεν θα την ξανασυναντούσε.

Α ρε Νατασάκι με αυτό που έκανες μια μέρα θα καταστρέψεις τον κόσμο!

Του φάνηκε πολύ υπερβολικό αυτό που είπε και γέλασε δυνατά για αυτή του την σκέψη ,έβαλε τα χέρια στην τσέπη και άρχισε να ανεβαίνει την Κρίσης προς το σπίτι του στον Άγιο Θανάση.


by G. J. White

Τα πρόσωπα και οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται είναι εντελώς φανταστικοί κάθε σχέση με την πραγματικότητα είναι απλή σύμπτωση.

2 σχόλια:

  1. κύριε White ίσως ένα από τα καλύτερα κείμενα σας! πάντα με συγκινούσε η σκέψη των εικόνων που θα έβλεπε κάποιος την ύστατη στιγμή. και πάντα η τελευταία εικόνα είναι η πιο δυνατή. και εκεί είναι το Νατασάκι!

    υ.γ: ο φανταστικός χαρακτήρας "Δομήνικος" πήρε τους ηθοποιούς από το Harry Potter για να παίξουν Σέξπιρ! χαχαχαχα... είσαι φοβερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χεχεχεχε πολύ πλάκα έχει αυτό το κείμενο κύριε White !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή