Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Eπιστροφή στον τόπο του εγκλήματος



Στο νησί Ουτόγια μετέφερε η νορβηγική αστυνομία τον 32χρονο Μπρέιβικ για την αναπαράσταση των εγκλημάτων που φέρεται να διέπραξε με θύματα 69 νεαρούς. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η αναπαράσταση έγινε το Σάββατο και ανακοίνωσε ότι περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα αργά την Κυριακή.

Σε μία από τις φωτογραφίες από την αναπαράσταση, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα VG, ο 32χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, έχει πάρει τη θέση σκοπευτή και φαίνεται να στοχεύει κάποιον που προσπαθεί να απομακρυνθεί κολυμπώντας.

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Μπράιβικ φρουρείτο από ένοπλους αστυνομικούς και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κόκκινο πουλόβερ, ενώ είχε ελεύθερα μόνο τα χέρια του για τις ανάγκες της αναπαράστασης που διήρκεσε οκτώ ώρες.

Το νησί παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες από τις 22 Ιουλίου. Είχε προηγηθεί η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε κυβερνητικά κτίρια του Όσλο με οκτώ νεκρούς -επίσης έργο του Μπρέιβικ.

Τα θύματα της επίθεσης στο νησί συμμετείχαν σε θερινή κατασκήνωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η νεολαία του νορβηγικού Εργατικού Κόμματος, το οποίο ο Μπρέιβικ κατηγορούσε σε μανιφέστο του επειδή προωθεί την πολυπολιτισμικότητα.

Τα περισσότερα θύματα στο νησί ήταν έφηβοι ή 20αρηδες και κάποια από αυτά πυροβολήθηκαν ενώ κολυμπούσαν για να γλιτώσουν.


πηγή: news.in.gr

1 σχόλιο: