Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Δύο προκρίσεις και μία νίκη (videos)

Σήμερα ήταν η μέρα των δικεφάλων! Η ΑΕΚ κατάφερε στην παράταση με πέναλτι του Λεονάρντο να πάρει την πρόκριση, ενώ ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία 1-1 και επίσης προστάτεψε το προβάδισμα που είχε πάρει στο πρώτο ματς. Αντίθετα, ο ΠΑΟ έκανε ακόμη μία μέτρια εμφάνιση και έμεινε εκτός ομίλων. Να σημειωθεί οτί την πρόκριση πήρε και η ΑΕΚ Λάρνακας που απέκλεισε τη Ρόζενμποργκ!


Ντιναμό Τιφλίδας - ΑΕΚ 1-1


Αν και καρδιοχτύπησε με το γκολ που δέχτηκε στο 1ο λεπτό, η ΑΕΚ πήρε χρυσή ισοπαλία 1-1 από τη Ντιναμό Τιφλίδας με πέναλτι του Λεονάρντο στην παράταση και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ με το... καλημέρα και να απειλείται σε 2-3 περιπτώσεις και με δεύτερο γκολ, όμως στην επανάληψη άλλαξε άρδην το σκηνικό.



Οι "κιτρινόμαυροι" πήραν εκείνοι τον έλεγχο του ρυθμού και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Γκούντγιονσεν και Κάρλος, για να έρθει τελικά η λύτρωση εννια λεπτά πριν το φινάλε της ημίωρης παράτασης.

Ο ανεβασμένος και άκρως ορεξάτος στην επανάληψη, Γκούντγιονσεν, κέρδισε με ωραία ατομική ενέργεια πέναλτι, και ο Λεονάρντο (στο 63' αντί του Λυμπερόπουλου) δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, για να γράψει το τελικό 1-1 που σφράγισε την πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.


Καρπάτι - ΠΑΟΚ 1-1


Σωτήρης όνομα και πράγμα ο Μπαλάφας, ισοφάρισε στο 55' για τον ΠΑΟΚ (1-1 με την Καρπάτι) και τον έστειλε στους ομίλους του Europa League. Η Καρπάτι είχε προηγηθεί με πέναλτι του Λούκας.

Ο ΠΑΟΚ έχει μέσα του το μέταλλο της Ευρώπης και αυτό τον βοηθάει να ξεπερνάει ανώδυνα ακόμη και τις χειρότερες δυσκολίες (όπως οι πολλές απουσίες στον αγώνα με την Καρπάτι) και να προχωράει με το εισιτήριο στο χέρι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.



O "Δικέφαλος" στο Λβιβ είχε αγωνιστικό πάθος τόσο που του έδωσε το δικαίωμα να μην χάσει (1-1). Πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Σωτήρης Μπαλάφας ο οποίος στο 55' ισοφάρισε το γκολ που πέτυχε ο Λούκας με πέναλτι (44').

Δεν έκανε μεγάλη εμφάνιση ο ΠΑΟΚ στο Λβιβ, έδειξε και πάλι αδυναμίες δικαιώνοντας τις… κραυγές του Μπόλονι για μεταγραφές αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε.

Ο "Δικέφαλος" ήρθε ισόπαλος 1-1 και πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, γεμίζοντας ευρώ τα ταμεία του και φυσικά τις μπαταρίες του ενόψει της έναρξης και του πρωταθλήματος.

Μάλιστα για να τα καταφέρει, βρήκε ήρωα από το πουθενά. Χρειάστηκε να τραυματιστούν Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σαβίνι για να μπει στην ενδεκάδα ο Μπαλάφας και να πετύχει ένα γκολ πραγματικό χρυσάφι.


ΠΑΟ - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1


Νίκη χωρίς αντίκρυσμα για τον Παναθηναϊκό που έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο. Επεισόδια, διαμαρτυρίες μετόχων και διακοπή στο ΟΑΚΑ.

Το βαρύ 3-0 ήταν δεδομένο πως άφηνε ελάχιστα περιθώρια για πρόκριση στον Παναθηναϊκό, που "ξύπνησε" στο ΟΑΚΑ, όταν οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν και έβαλαν τέλος στην υπόθεση πρόκριση.



Μετά το 0-1 και την είσοδο του "παθιασμένου" Καραγκούνη, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και με γκολ των Μπουμσόνγκ , Τοτσέ πήρε την νίκη.

Το ματς ωστόσο που εξελίχθηκε από την εξέδρα σε συλλαλητήριο κατά των Τζίγγερ, Βγενόπουλου και Πατέρα στιγματίστηκε από την 30λεπτη διακοπή στο πρώτο 5λεπτο, τα νέα επεισόδια μετά το 0-1 και την νέα διακοπή στο ματς.

Δεδομένη πλέον η βαριά "καμπάνα" που περιμένει τον Παναθηναϊκό για το επόμενο ευρωπαϊκό του ραντεβού του χρόνου, αφού ο καλύτερος πρέσβης της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έμεινε εκτός πριν καν ολοκληρωθεί ο Αύγουστος.


πηγή: sport24.gr

2 σχόλια:

  1. 1. ρε μπούφο Τότσε, βάλ' την από το ένα μέτρο τη γαμο-κεφαλιά να γίνει το 1-0...

    2. ρε μπούφο Φερέρια, βάλ' τον Καραγκούνη από το ξεκίνημα. για αυτά τα ματς είναι γεννημένος. που μου έχεις μέσα τον μπούφο τον Κουίνσι. Σε 20 λεπτά πρόλαβε και έβγαλε 2 ασίστ ο Καραγκούνης και κέρδισε και μία κόκκινη κάρτα!

    3. ρε μπούφο Νίνη, βαλ'το γαμο-τετ-α-τετ με την Οντένσε, κάνε το 3-1, μην τη στέλνεις δοκάρι και όλα θα ήταν μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή