Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Μπρέιβικ: Ζήτησε Ιάπωνα ψυχίατρο !



Λίστα με αιτήματα παρέδωσε ο 32χρονος Νορβηγός Άντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους σε επιθέσεις στη Νορβηγία. Ανάμεσα στα άλλα ζητά να παραιτηθεί η κυβέρνηση της χώρας και να εξεταστεί από Ιάπωνα ψυχίατρο. "Τα αιτήματά του δεν είναι ρεαλιστικά, απέχουν πολύ, πάρα πολύ από τον πραγματικό κόσμο" λέει ο δικηγόρος του. Ο Άντερς Μπρέιβικ συνέδεσε τα αιτήματά του με την παροχή πληροφοριών για συνδέσμους, με τους οποίους υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε επαφή.

O δικηγόρος του 32χρονου, Γκέιρ Λίπσταντ, δήλωσε ότι ο πελάτης του επιθυμεί να εξεταστεί από ψυχίατρο στην Ιαπωνία, γιατί ταυτίζεται με την έννοια της τιμής των Ιαπώνων. «Πιστεύει ότι ένας Ιάπωνας θα τον καταλάβαινε πολύ περισσότερο από έναν Ευρωπαίο» είπε στην οικονομική εφημερίδα, Dagens Naeringsliv ο δικηγόρος του. Εκτός από αυτό το αίτημα, ο 32χρονος Νορβηγός κατέθεσε λίστα και με άλλα αιτήματα, τα οποία ο δικηγόρος του χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικά» και είπε ότι «απέχουν πολύ από τον πραγματικό κόσμο».

Η αστυνομία απέρριψε, ωστόσο, το αίτημα του Άντερς Μπρέιβικ. Δύο Νορβηγοί ψυχίατροι θα εξετάσουν τον ύποπτο, κάτι που έχει προγραμματιστεί ίσως και για το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας Παλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι. Υπενθυμίζεται ότι το περιφερειακό δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε να υποβληθεί ο Άντερς Μπρέιβικ σε ψυχιατρική εξέταση.

Τα αιτήματά του «είναι εντελώς απίθανο να πραγματοποιηθούν» και δείχνουν ότι «δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί η κοινωνία», δήλωσε ο δικηγόρος του, Γκ. Λίπσταντ. «Ζητά την πλήρη ανατροπή των κοινωνιών στη Νορβηγία και την Ευρώπη» δήλωσε στο Associated Press ο Γκ. Λίπσταντ. «Αλλά αυτό δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται» προσθέτει.

Ανάμεσα σε αυτά που ζητάει είναι η παραίτηση της νορβηγικής κυβέρνησης. Μία δεύτερη λίστα περιλαμβάνει αντικείμενα που επιθυμεί να του φέρουν, όπως τσιγάρα. Οι συνθήκες κράτησης στη φυλακή όπου κρατείται, ο Άντερς Μπρέιβικ τελεί υπό μόνιμη φρούρηση ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Επίσης, ελέγχεται το φαγητό του, το οποίο παρασκευάζεται από το προσωπικό της φυλακής και από κρατούμενους ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τον δηλητηριάσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα του Όσλο, VG.

Ο διευθυντής της φυλακής, Κνουτ Μπιάρκαϊντ, είπε ότι εξετάστηκαν πολλές διαφορετικές απειλές, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας.


πηγή: sigmalive.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου