Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

"Γερμανοκατσαπλιάδες" του Δ. Δανίκα



Δεν μας αθωώνω αλλά όχι και να διαγράψω το πλιάτσικο της ρακένδυτης Ψωροκώσταινας από τους προγόνους της φράου Μέρκελ που σαν κατσαπλιάδες του χειρίστου είδους βούτηξαν ακόμα και τα μπαλωμένα σώβρακα των Ελλήνων.

Αντιγράφω από το ντοκουμέντο του Μαρκ Μαζάουερ "Στην Ελλάδα του Χίτλερ": "Στο σπίτι του Πιστολάκη έκοψαν από τα μαξιλάρια τα κεντήματα και αφαίρεσαν τα κρητικά κειμήλια. Από τα φτωχόσπιτα της επαρχίας έκλεψαν τα σεντόνια και τις βελέντζες. Από άλλες κατοικίες άρπαξαν ελαιογραφίες και αφαίρεσαν και αυτά ακόμη τα μεταλλικά πόμολα της πόρτας".

Παρακάτω "Προχωρούσαν σε επιτάξεις πορτοκαλιών, λεμονιών και τσιγάρων. Το ατμόπλοιο Pierre Luigi κουβαλούσε εκατοντάδες μπάλες βαμβακερά προϊόντα, λινάρι και σολόδερμα. Οι αξιωματικοί κατάσχεσαν αποθέματα σταφίδας, σύκων, ρυζιού και ελαιόλαδου".

Παρακάτω "Ο Σοντερφίρερ Χ. Χάινε για λογαριασμό της Κρουπς με την στολή της Βέρμαχτ μπήκε στα γραφεία των ελληνικών μεταλλευτικών επιχειρήσεων και εξασφάλισε διάφορες μακροχρόνιες μισθώσεις με συμφέρουσες τιμές. Ολόκληρη η παραγωγή των ελληνικών ορυχείων σε πυρίτη, σιδηρομετάλλευμα, χρωμιούχο μετάλλευμα, νικελώδες μετάλλευμα, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βρανίτη και χρυσό είχε κλειστεί για την Γερμανία σε μακροπρόθεσμη βάση".

Παρακάτω "Μέλη του Οικονομικού επιτελείου είχαν αναλάβει τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, τα ναυπηγεία Βασιλειάδη, και το πυριτιδοποιείο του Μποδοσάκη. Αποθέματα καπνού, δέρματα, βαμβακερά υφάσματα και κουκούλια μετάξι κατασχέθηκαν και στάλθηκαν βόρεια στο Ράιχ".

Ο Μουσολίνι, επειδή προφανώς οι πρόγονοι της Μέρκελ του άφησαν τα ψίχουλα, έγραφε στον Τσιάνο "Οι Γερμανοί πήραν από τους Έλληνες ακόμα και τα κορδόνια τους".

Επομένως αγαπητή Άνγκελα δεν λέω, να πληρώσουμε και με το παραπάνω. Αλλά κι εσείς αφού πρώτα ξεχρεώσετε με τόκο να ζητήσετε γονυπετείς συγνώμη. Εντάξει το χρυσάφι, τον ορυκτό πλούτο, την σταφίδα και όλα τα αγροτικά προϊόντα. Αλλά όχι και τα σώβρακα. Τέτοια λιγούρα και τόση κατσαπλιομανία ούτε ο έσχατος τριτοκοσμικός αγαπητή μου κυρία!


Του Δημήτρη Δανίκα από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Glenti Comment: Και όμως η Γερμανία έχει δημιουργήσει το τελευταίο ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ στη Ευρώπη το 1990 όταν ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμανία όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δάνεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα. Κήρυξαν τότε την Γερμανία σε κατάσταση selective Default; Δεν νομίζω. Γιατί;


glenti comment by G. J. White

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου