Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η εθνική γυναικών στον τελικό !



Η εθνική γυναικών θα συμμετάσχει στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος την Παρασκευή (29/7). Αντίπαλος θα είναι ή η Ρωσία ή η Κίνα.

Η εθνική γυναικών συμπλήρωσε τρεμπλ! Και πάει και για κάτι καλύτερο. Η εθνική γυναικών προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η ελληνική ομάδα επικράτησε 14-11 της φιναλίστ του World League, Ιταλίας στον πρώτο ημιτελικό στη Σαγκάη. Αντίπαλος στον τελικό την Παρασκευή (29/7, 16.00) θα είναι είτε η οικοδέσποινα Κίνα, είτε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρωσία.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση είναι η πρώτη εκπρόσωπος ομαδικού αθλήματος στη χώρα μας που έχει πάρει μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις: Αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, αργυρό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ το 2011 και (καταρχάς) αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης.

Έτσι δικαιολογείται το τρεμπλ και αν το αργυρό γίνει χρυσό μέσα στο νερό, ακόμα καλύτερα. Η Αντιγόνη Ρουμπέση, η Κική Λιόση, η Άντι Μελιδώνη και η Γιούλη Λαρά ήταν παρούσες σε όλα τα ταξίδια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πρωτιά στο World League στο Κίρισι το 2005.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, με εξαίρεση το γνωστό κενό στο τρίτο οκτάλεπτο, η ελληνική ομάδα ήταν πραγματικά απολαυστική. Προηγήθηκε με 2-0 με δύο γρήγορα γκολ από την Αλεξάνδρα Ασημάκη. Με ακόμα ένα ξεχωριστό γκολ (με λόμπα) της Σταυρούλας Αντωνάκου η εθνική πήρε διαφορά τεσσάρων γκολ (6-2) 4:41 πριν από το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Οι Ιταλίδες μείωσαν τη διαφορά στα τρία γκολ (8-5) με τη Ρομπέρτα Μπιανκόνι. Και όταν ήρθαν τα δύσκολα στο τρίτο οκτάλεπτο ήρθε και πάλι η ώρα της Αντιγόνης Ρουμπέση. Με δύο απανωτά γκολ έφερε τη διαφορά στο +5 (10-5) 4:55 πριν από την εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου.

Το μοναδικό που κατάφερε η Ιταλία στο υπόλοιπο διάστημα ήταν να μειώσει στα δύο γκολ (11-9), όμως η Αντωνάκου ξαναχτύπησε με νέο σπουδαίο γκολ και τη μιμήθηκε η Κική Λιόση με την ελληνική ομάδα να "σφραγίζει" την πρόκριση 3:53 πριν από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3.

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Ρουμπέση 3, Αντωνάκου 3, Γερόλυμου 3, Ασημάκη 2, Ψούνη, Μανωλιουδάκη, Λιόση.

ΙΤΑΛΙΑ (Κόντι): Μπιανκόνι 3, Ραμπάλντι 3, Αμπάτε 2, Λάπι, Σαβιόλι, Έμολο.


Glenti Comment: Μπράβο κορίτσια! Μας δίνετε χαρά με συνέπεια όλα τα τελευταία χρόνια! Σας ευχαριστούμε! Και την Παρασκευή πάμε να το πάρουμε!


πηγή: sport24.gr

2 σχόλια: