Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Έσπασε τα ταμεία το τελευταίο Χάρι ΠότερΕντυπωσιακή πρεμιέρα έκανε ο Χάρι Πότερ στις ελληνικές αίθουσες, αφού την πρώτη μέρα προβολής του, ο μικρός μάγος έκοψε 50.349 εισιτήρια σε 150 αίθουσες.

Είναι η καλύτερη πρεμιέρα για τη σειρά των συγκεκριμένων ταινιών, καθώς έσπασε και το ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Αύγουστο του 2007 ο «Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» (47.378 εισιτήρια). Συνολικά στην Ελλάδα, η σειρά ταινιών Χάρι Πότερ έχει ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια εισιτήρια, χωρίς να υπολογίζονται τα εισιτήρια της πρώτης ταινίας.

Για «το πιο επικερδές κινηματογραφικό franchise όλων των εποχών», κάνει λόγο η εταιρεία διανομής Village Roadshow.

Στη νέα ταινία ο Χάρι δίνει την ύστατη μάχη του. Η σύγκρουση του νεαρού μάγου με τον άρχοντα του Κακού έχει πάρει διαστάσεις ολοκληρωτικού πολέμου.

Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν κρισιμότερη και κανείς δεν είναι ασφαλής. Ο Χάρι είναι εκείνος, που καλείται να κάνει την απόλυτη θυσία, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο η τελική του αναμέτρηση με τον Λόρδο Βόλντεμορτ.

Οι τρεις φίλοι, ήρωες της ταινίας, που όταν τους πρωτογνώρισε το κοινό ήταν σε προεφηβική ηλικία, έχουν πλέον δοκιμαστεί σε επικίνδυνες καταστάσεις, έχουν ενηλικιωθεί και είναι πανέτοιμοι για τη δυσκολότερη αποστολή τους.

Ασχέτως της έκβασης, αυτός ο «αποχαιρετισμός» σε εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο αναμενόταν ότι θα «σπάσει» ταμεία και, όπως φαίνεται, για κει οδεύει.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Ντέιβιντ Γέιτς και παίζουν οι Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουότσον, Ρέιφ Φάινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Άλαν Ρίκμαν.

Ως Χάρι Πότερ έχει αποθηκευτεί στον... σκληρό δίσκο εκατομμυρίων θεατών ο πλουσιότερος έφηβος της Βρετανίας (περιουσία 25 εκατομμυρίων ευρώ και αμοιβή 14 εκατομμύρια δολάρια), το αγόρι που έγινε έκθεμα στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό, ο «ξενιστής» του μαθητευόμενου μάγου, που κοσμεί επτά βρετανικά γραμματόσημα.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου