Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ελλάδα - Κίνα 9-8 ! ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ !!!



Η εθνική γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στον τελικό της Σαγκάης νίκησε 9-8 την Κίνα.

Αυτή η ομάδα δεν έχει σχέση με... κινέζικα προϊόντα. Είναι πέρα για πέρα αυθεντική! Και παγκόσμια πρωταθλήτρια! Η εθνική γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε μια επιτυχία άνευ προηγουμένου στον ελληνικό αθλητισμό.

Η εθνική γυναικών επικράτησε 9-8 της οικοδέσποινας Κίνας στον τελικό της Σαγκάης. Επόμενος στόχος για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση είναι το προ-ολυμπιακό τουρνουά, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ακόμα μια επιτυχία.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Αντιγόνη Ρουμπέση, η Κική Λιόση, η Γιούλη Λαρά, η Άντι Μελιδώνη, η Σταυρούλα Αντωνάκου, η Άλκηστη Αβραμίδου, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Αγγελική Γερόλυμου, η Αλεξάδρα Ασημάκη, η Χριστίνα Τσουκαλά, η Έλενα Κούβδου, η Ηλέκτρα Ψούνη, η Ελένη Γουλά.

Οι τέσσερις πρώτες είχαν ανέβει και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και μαζί με τις υπόλοιπες (με εξαίρεση τη Γουλά, στη θέση της οποίας βρισκόταν η μεγάλη απούσα Μαρία Τσουρή) είχαν κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Είχε μεσολαβήσει η πρώτη θέση στο World League του Κίρισι.

Ποτέ ξανά η ελληνική αποστολή δεν είχε τέτοια παρουσία σε μια μεγάλη διοργάνωση. Δύο χρυσά (στο πόλο και στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης με τον Σπύρο Γιαννιώτη) και ένα χάλκινο (από τη Μαριάννα Λυμπερτά στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης) είναι ο ελληνικός απολογισμός. Ξεπέρασε με το παραπάνω τις εμφανίσεις στο παγκόσμιο του Μόντρεαλ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Ελληνίδες δεν... φοβήθηκαν την έδρα (και ό,τι αυτό συνεπάγεται). Πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν να προηγούνται με διαφορά τριών γκολ (5-2) στις αρχές της τρίτης περιόδου.

Οι Κινέζες που έκαναν μεγάλες εμφανίσεις σε αυτή τη διοργάνωση, δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν στα τρία γκολ (7-5) με τη Γουάνγκ 3:05 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Το γκολ της αποφασιστικής και σήμερα, Αλεξάνδρας Ασημάκη στον παίκτη παραπάνω επανέφερε τη διαφορά στο... μαξιλαράκι των τριών τερμάτων.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Κινέζες τα έδωσαν όλα. Το απίστευτο γκολ της Κικής Λιόση τους χάλασε τα όνειρα κι ας απέμεναν επτά λεπτά για το μεγάλο φινάλε. Δύο τέρματα από τη Σονγκ και τη Σουν πρόσθεσαν άγχος στην ελληνική ομάδα. Έως εκεί! Η Κίνα θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2013 στη Βαρκελώνη για να πάρει εκδίκηση.

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία που νίκησε 8-7 την Ιταλία.



Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1.

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΚΙΝΑ (Τζανε): Λιου 2, Γουάνγκ 2, Τενγκ, Χε, Σονγκ, Σουν.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Μελιδώνη, Λιόση, Μανωλιουδάκη. Έπαιξαν επίσης οι Κούβδου, Τσουκαλά, Ψούνη, Αβραμίδου, Γερόλυμου, Αντωνάκου, Λαρά.


Glenti Comment: Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών στον Ελληνικό αθλητισμό. Απέναντι σε μία χώρα που έχει πληθυσμό 1.340.000.000. Στην έδρα της. Είπε κανείς ότι δεν μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα; Μπράβο και ευχαριστούμε συγκλονιστικά κορίτσια...


πηγή: sport24.gr

2 σχόλια:

  1. το μετέδωσαν και στη Κύπρο ζωντανά!!! γεια σου ρε Ελλαδάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο στα κορίτσια! έβαλαν με το τεράστιο κατόρθωμα τους ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλης της Ελλάδας, έστω για μια μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή