Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

22 εκ. $ και έγραψε το όνομά του στην άμμο !


Ο εκκεντρικός και βαθύπλουτος σεΐχης του Άμπου Ντάμπι Hamad Bin Hamdan Al Nahyan, σκάλισε το όνομά του στην άμμο με τόσο μεγάλα γράμματα, ώστε να φαίνεται από το διάστημα.

Το κάθε γράμμα της λέξης HAMAD φτάνει το 1 χιλιόμετρο ύψος, ενώ το συνολικό μήκος της λέξης φτάνει τα 3 χιλιόμετρα! Η λέξη γράφτηκε σε ένα νησί, ιδιοκτησίας του σεΐχη και για να μη σβηστεί από το κύμα, περιλαμβάνει ειδικά κανάλια, στα οποία εισχωρεί το θαλασσινό νερό.

Ο σεΐχης Hamad, είναι επίσης γνωστός σαν "Σεΐχης του ουράνιου τόξου" και είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας που διοικεί το Άμπου Ντάμπι. Έχει στην κατοχή του 200 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων επτά Mercedes 500 SELs βαμμένες με διαφορετικά χρώματα, τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Έτσι για... την ιστορία, η εν λόγω "κατασκευή" κόστισε στον σεΐχη 22 εκατομμύρια δολάρια.


πηγή: philenews.com

7 σχόλια:

  1. τι βοήθεια θα μπορούσαν να δώσουν στον κόσμο αυτήν τη στιγμή 22 εκατομμύρια δολάρια; μικρή σημασία έχει. τώρα από το διάστημα φαίνεται η επιγραφή Hamad...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mi milas etsi eirwnika gia ton seixi tou ouraniou toksou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ηρεμεί όταν σκέφτεσαι ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον κόσμο...ΜΠΡΑΒΟ HAMAD κάντο και στο δίαστημα για να φαίνεται εδώ και να μουντζώνουμε και έυκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. από την άλλη μεριά όταν κάποιος δίνει αυτά τα λεφτά για έναν άνθρωπο που κλοτσάει μια μπάλα, δεν μας προβληματίζει καθόλου ...να το σκεφτούμε και από αυτή την πλευρά το θέμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ ότι και σε κάποια ομαδικά σπορ τα λεφτά είναι τρελά και μας αρέσει κιόλας να τα δίνει η ομάδα μας, αλλά τουλάχιστον προσφέρουν κάτι στον κόσμο και οι αθλητές δουλεύουν σκληρά για να φτάσουν στο επίπεδο να παίρνουν αυτά τα χρήματα και για λίγα χρόνια ο καθένας. Πιστεύω ότι έπρεπε να υπάρχει Σάλαρι καπ όπως στην Αμερική γιατί τα λεφτά θα ήταν και πάλι πολύ καλά αλλά θα μοιραζόντουσαν και πιο σωστά σε περισσότερους αθλητές. Μεγάλη συζήτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή