Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Η Γρανάδα στον τελικό της Segunda Division !!!


Η Γρανάδα τα κατάφερε παλικαρίσια !!! Βρίσκεται στον τελικό για το τρίτο εισιτήριο για την άνοδο στην Primera Division. Στο κατάμεστο Los Carmenes προκρίθηκε με 1-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι οδηγηθήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι με 5-4 απέναντι στην Θέλτα του Βίγκο. Πως φτάσαμε ως εδώ;


Λοιπόοοον. Στη Σεγούντα Ντιβιζιόν της Ισπανίας ανεβαίνουν κατηγορία οι πρώτοι 2 (Rayo Vallecano και Real Betis) και οι υπόλοιποι 4 παλεύουν για 1 ακόμα εισιτήριο σε μορφή final-4 αλλά με διπλά παιχνίδια. Η Γρανάδα ήταν μία από αυτές καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην κανονική περίοδο και παίζοντας με την 6η Θέλτα. Και αφού καθάρισε την Θέλτα περιμένει τη νικήτρια ανάμεσα σε Βαγιαδολίδ και Έλτσε σε 2 διπλούς αγώνες την Τετάρτη και την Κυριακή που μας έρχεται.

Η Γρανάδα έφτασε πολύ δύσκολα βέβαια σε αυτήν την επιτυχία. Την Τετάρτη στο Βίγκο της Γαλικίας έχασε με 1-0 παρ' ότι έπαιξε καλύτερα (αντικειμενική κρίση...). Σήμερα έπρεπε να κερδίσει με ένα καθαρό σκορ με πάνω από 1 γκολ διαφορά ή να το πάει στα πέναλτι για να περάσει. Έφτασε νωρίς στο 20ο λεπτό στο 1-0 και πίεσε πολύ για το δεύτερο γκολ σε κανονική περίοδο και παράταση όμως η τύχη δεν βοήθησε. Τουλάχιστον στην αρχή. Η Γρανάδα έχασε 2 τεράστιες ευκαιρίες να βάλει το δεύτερο γκολ της πρόκρισης χάνοντας 2 πέναλτι με τον ίδιο παρ' ολίγον μοιραίο παίκτη... Dani Benitez. Και έτσι μετά από παράταση και πολλές ευκαιρίες φτάσαμε στα πέναλτι. Η Γρανάδα χάνει το δεύτερο πέναλτι και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αφού η Θέλτα δεν αστοχεί. Όμως σαν σενάριο βγαλμένο από ταινία η Θέλτα αστοχεί για πρώτη φορά στο προτελευταίο πέναλτι, (πάει στα πουλιά) ο τερματοφύλακας της Γρανάδα σκοράρει το επόμενο και πιάνει το τελευταίο κρίσιμο, μεγάλος Ρικάρντο... Και η Γρανάδα στα ουράνια !!! Οι ανταποκριτές μας στην Γρανάδα λένε ότι τα πανηγύρια ήταν έξαλλα !!!

Και τώρα Τελικός !!! Η Γρανάδα ένα βήμα πριν την Primera! Σήμερα μαθαίνουμε αντίπαλο ανάμεσα σε Βαγιαδολίδ και Έλτσε και Τετάρτη κανούμε το πρώτο βήμα. Η Γρανάδα έχει την καλύτερη έδρα σε όλη την Σεγούντα βάση στατιστικών αλλά χάνει μεγάλο μέρος της δύναμης της όταν παίζει εκτός. Για να δούμε !!! Vamos ciudad de mis suenos, Vamos Grana!

Υ.Γ: Όπως καταλαβαίνετε αυτά τα ρητά του τύπου ''ας κερδίσει ο καλύτερος'' δεν πιάνουν τόπο εδώ...



by Alejandro

2 σχόλια: