Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Το Dallas στέφθηκε πρωταθλητής του NBA


Οι Dallas Mavericks έφεραν εις πέρας την αποστολή τους που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού κέρδισαν στο 6ο παιχνίδι των τελικών τους Miami Heat με 105–95.

“We are a team on a mission”, είχαν πει κατά τη διάρκεια των playoffs τόσο ο Rick Carlisle όσο και ο Dirk Nowitzki στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους τους. Η αποστολή αυτή ολοκληρώθηκε λοιπόν με επιτυχία στο Miami, όπου οι Mavericks πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας τους παίρνοντας ταυτόχρονα ρεβάνς από τους Heat για την ήττα στους τελικούς του 2006 κερδίζοντας μάλιστα τη σειρά με το ίδιο σκορ (4-2).

Σε μία βραδιά όπου ο ηγέτης τους και MVP των τελικών Dirk Nowitzki έμεινε σε ρηχά νερά (21 πόντοι με 9/27 σουτ) στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι Mavs πραγματοποίησαν εμφάνιση αληθινών πρωταθλητών με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Jason Terry (27 πόντοι) και τον JJ Barea (15 πόντοι) και δεν άφησαν το Miami να σκεφτεί καν πως μπορεί να στείλει τη σειρά σε 7ο αγώνα.


Δικό τους παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος

Γνωρίζοντας πως σε περίπτωση ήττας το πρωτάθλημα θα καταλήξει στα χέρια των παικτών του Rick Carlisle οι Heat μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ και προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 18-11.

Οι Mavericks από την άλλη όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου είχαν καταφέρει να περάσουν μπροστά στο σκορ και να πάρουν διαφορά οκτώ πόντων (32-24).

Μάλιστα το προβάδισμα τους έφτασε μέχρι το +12 (42-28). Το Miami ταρακουνήθηκε για τα καλά και κάπου εκεί άρχισε να ξυπνάει. Μέσα σε λίγα λεπτά η ομάδα του Erick Spoelstra έτρεξε ένα σερί 14-0 και με το τρίποντο του Eddie House πέρασε μπροστά 42-40.

Η ένταση ήταν φανερή και στις δυο πλευρές και έτσι η αψιμαχία του Tyson Chandler με τον Mario Chalmers στο κέντρο του γηπέδου στα μισά του δεύτερου δωδεκάλεπτου παραλίγο να προκαλέσει γενική σύρραξη. Τα… σπασμένα τελικά πλήρωσε ο πλέι μέικερ του Miami μαζί με τον Udonis Haslem και τον DeShawn Stevenson οι οποίοι μπλέχτηκαν στον καυγά και δέχτηκαν από μία τεχνική ποινή.

Η μικρή διακοπή της αναμέτρησης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ευνόησε το Dallas, αφού έκοψε τον ρυθμό των Heat. Με τον Jason Terry να φτάνει τους 19 πόντους οι Mavs ανέκτησαν το προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 53-51.

Την ίδια στιγμή που οι Mavericks εκτελούσαν χωρίς οίκτο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (είχαν 10/20 στις τρεις πρώτες περιόδους) το Miami δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι τους ούτε από τη γραμμή των βολών (15/26 στο ίδιο διάστημα) και κάπως έτσι η διαφορά έφτασε τους εννιά πόντους (81-72).

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο οι Heat έδειχναν σαν να είναι υπνωτισμένοι. Αντίθετα το Dallas ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Με τους Terry και Barea μαζί στο παρκέ έλεγξε πλήρως τον ρυθμό και με κάθε καλάθι τους έκανε ένα ακόμα βήμα προς τη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς έφτασε να προηγείται με 89-77 οκτώ λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα το μόνο που είχαν να κάνουν οι παίκτες του Rick Carlisle ήταν να περιμένουν υπομονετικά να περάσει ο χρόνος (φρόντισε γι' αυτό ο Nowitzki με τους 10 πόντους του) για να πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας τους με το φωτεινό πίνακα της American Airlines Arena να αναγράφει το υπέρ τους τελικό σκορ 105-95.



Απογοητευτικοί οι “Big Three”

Από τη στιγμή που βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο οι Heat περίμεναν από τους τρεις σούπερ σταρ τους να τους οδηγήσουν στη νίκη, όμως κανένας από τους τρεις τους δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Ο LeBron James (21 πόντοι) για μία ακόμα φορά στην τελευταία περίοδο δεν βοήθησε καθόλου, ο Dwyane Wade (17 πόντοι) ασχολήθηκε περισσότερο με το να τα βάζει με τους διαιτητές, ενώ ο Chris Bosh (19 πόντοι) δεν έκανε τίποτα παραπάνω από τη συνηθισμένη δουλειά του. Αντίθετα το Miami κέρδισε ένα παίκτη από αυτό το παιχνίδι και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Mario Chalmers που στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στα φετινά playoffs σκόραρε 18 πόντους, όμως ήταν απελπιστικά μόνος του.



Glenti Comment: Πότε; Ποτέ! Χαχαχαχα... Ο LeBron θα πάρει πρωτάθλημα όταν αγαπήσει την ομάδα του και αρχίσει να παίζει για εκείνη. Όσο παίζει για το δαχτυλίδι του, τόσο θα χάνει. Συγχαρητήρια στον τεράστιο Dirk, στον συμπαθέστερο πρόεδρο, τον Cuban, το δικό μας παιδί, τον Peja, και σε όλη την παρέα των γερόλυκων !!!


πηγή: sport24.gr

5 σχόλια:

  1. το πρωτάθλημα πρέπει να πανηγυρίστηκε με την ίδια θέρμη σε Dallas και Cleveland !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα το επίτευγμα του dallas είναι τεράστιο! Ότι αυτή η ομάδα πήρε τον τίτλο είναι σχεδόν ασσύληπτο..

    Όμως από την άλλη οι τελικοί δεν ήταν όσο συγκλονιστικοί μπορούσανε να είναι..Έλειπε ο kobe, έλειπαν οι boston και δεν υπήρχε ούτε ο φετινός mvp rose..Το NBA είναι μακράν η καλύτερη διοργάνωση του πλανήτη όμως στους τελικούς είδα κάποια πράγματα που δεν σου γεμίζουν το μάτι..

    στο πάγκο του miami λες και είχανε κάνει λάθος ήταν ένας προπονητής της πλάκας..μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα με το μπάσκετ που είδα και από τις δύο ομάδες...καθόλου ομαδικότητα..κακά συστήματα και πολύ ξύλο(στα όρια του αντιαθλητικού) στην άμυνα..

    γενικά μια μεγάλη απογοήτευση στο φετινό πρωτάθλημα που ήταν φέτος εκπληκτικό μέχρι και την οχτάδα..

    μετά από χρόνια πιστέυω θα θυμόμαστε τον μεγάλο dirk και τίποτα άλλο..

    Επίσης θέλω να δηλώσω ότι όλος ο κόσμος μισεί τον λεμπρόν όμως η πραγματικότητα είναι ότι χωρίς αυτόν το NBA θα ήταν χειρότερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ισχύει αυτό για τον LeBron αλλά έχει πλάκα το δούλεμα! πρέπει, πάντως, να ηρεμήσει και να γίνει μέρος της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. twra to ematha!!!bravo sto dallas!!!
    o dirk einai terastios..o kaluteros eurwpaios olwn twn epoxwn..breed

    ΑπάντησηΔιαγραφή