Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Νέο ραντεβού το απόγευμα στο Σύνταγμα


Την ώρα που η πλατεία Συντάγματος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική, λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών, οι "Αγανακτισμένοι" και η ΑΔΕΔΥ δίνουν νέο ραντεβού έξω από τη Βουλή, το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες γιατρών και φαρμακοποιών καταγγέλλουν την αλόγιστη χρήση χημικών εκ μέρους της αστυνομίας, που μετέτρεψε σε θάλαμο αερίων το ιατρείο που στήθηκαν στην πλατεία και το σταθμό του μετρό.

Ψυχραιμία ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων· αποτροπιασμό εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων.


ΑΔΕΔΥ: Αυταρχισμός και πρωτοφανής βία

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την πρωτοφανή βία στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των πολιτών για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η αστυνομία έριξε τόνους χημικών και δακρυγόνων σε βάρος των διαδηλωτών, χτύπησε με γκλόμπς εκατοντάδες διαδηλωτές, εισέβαλε στο Μετρό, σε καφενεία, καταστήματα, σε εισόδους γραφείων συνδικαλιστικών οργανώσεων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων πολιτών.

Αποκορύφωμα της βαρβαρότητας που επέδειξε ήταν η απρόκλητη επίθεση, που έγινε στην προσυγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου τα ΜΑΤ και η ομάδα ΔΙΑΣ με δακρυγόνα, γκλόμπς και μηχανές διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η κρατική βία, που υπήρξε σήμερα, μας γυρίζει σε άλλες μαύρες εποχές. Ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν, στις 7.30 μ.μ στο νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και τον κυβερνητικό αυταρχισμό.


Καταγγελίες γιατρών, φαρμακοποιών


Την έντονη αντίδραση του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνου Λουράντου, ο οποίος την Τετάρτη βρισκόταν στο ιατρείο του Συντάγματος, προκάλεσε η εκτεταμένη χρήση χημικών.

Αυτό που έγινε χθες ήταν έγκλημα» κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ ο κ. Λουράντος και τόνισε ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει θύματα, λόγω της έλλειψης οξυγόνου» στο πρόχειρο ιατρείο που είχε στηθεί στην πλατεία.

Την αλόγιστη χρήση χημικών κατήγγειλαν και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Μπασκόζος, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν: «Σε εμπόλεμες καταστάσεις τυχόν επίθεση σε ιατρεία θεωρείται έγκλημα πολέμου.

Οι πραίτορες του κ. Παπουτσή εισέβαλαν πετώντας δακρυγόνα και βόμβες κρότου στα ιατρεία που είχαν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος και την ώρα εκείνη περιέθαλπαν τραυματίες.

Εντέλει επιβεβαιώνεται μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και η μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».


Διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» στην Κέρκυρα


Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μεσάνυχτα οι «Αγανακτισμένοι» της Κέρκυρας, μετά τα επεισόδια στην Αθήνα.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Δημαρχείου, όπου συγκεντρώνονται κάθε βράδυ. Στο Λιστόν την κεντρική πλατεία της πόλης, πραγματοποίησαν για μισή περίπου ώρα καθιστική διαμαρτυρία, καλώντας τον κόσμο να σηκωθεί από τις καφετέριες και να διαμαρτυρηθεί για το μεσοπρόθεσμο, την αστυνομική βία και την τρομοκρατία του κράτους που λαμβάνει χώρα στο Σύνταγμα.

Στη συνέχεια, πέρασαν έξω από το πολιτικό γραφείο της Ατζελας Γκερέκου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της βουλευτού, που υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ακολούθως, πραγματοποίησαν δεκάλεπτη καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Οι διαδηλωτές, λίγο πριν ολοκληρώσουν την πορεία τους, μετέβησαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής και της κρατικής βίας.


Ψυχραιμία ζητά ο ΣΕΤΕ


Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης ζήτησε ψυχραιμία από όλους.

Με αφορμή τις καταστροφές σε καταστήματα και επιχειρήσεις και την εκκένωση κεντρικού ξενοδοχείου στην πλατεία, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε πως πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, τώρα αρχίζει η τουριστική περίοδος.

Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχουν ακυρώσεις, αλλά μόνο για το κέντρο της Αθήνας και έθεσε ζήτημα αποζημιώσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κατέληξε, τονίζοντας: «Δεν μας ενοχλούν οι "Αγανακτισμένοι", αλλά οι έκνομες ενέργειες».


Αποτροπιασμό εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων


Τη λύπη και τον αποτροπιασμό της, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, για τα γεγονότα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η Ένωση Ξενοδόχων συμπαραστέκεται τόσο στο ξενοδοχείο - μέλος της που αναγκάστηκε να πάρει έκτακτα μέτρα ευθύνης για την προστασία επισκεπτών και εργαζόμενων εκκενώνοντάς το, όσο και στα λοιπά ξενοδοχεία - μέλη της στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, τα οποία λόγω φύσης και θέσης (έναντι του Ελληνικού Κοινοβουλίου), πληρώνουν συνεχώς και επί σειρά ετών «τα σπασμένα» από «τα έργα και τις ημέρες των εκάστοτε κυβερνώντων».

«Εκτιμούμε πώς κατά τα χτεσινά γεγονότα όλες οι πλευρές "εκτροχιάστηκαν" και κάνουμε έκκληση για γενικότερη αυτοσυγκράτηση, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και στις ακόμη δυσκολότερες που προβλέπονται για όλους μας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.


Αγανάκτιση από την Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου


Αγανάκτηση και αμηχανία, εκφράζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με ανακοίνωσή της σχετικά με τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος και εκφράζει «την απόλυτη αντίθεσή της στη χρήση βίας, από όπου κι εάν προέρχεται, σε νόμιμες διαδηλώσεις».

Η ΕΕΔΑ τονίζει ότι «η αστυνομία δεν είναι συμμορία να χτυπά αδιακρίτως» και επισημαίνει ότι μία διαδήλωση διατηρεί το νόμιμο και ειρηνικό χαρακτήρα της ακόμα και όταν μία μειοψηφία εκτοξεύει πέτρες, ακόμα και μολότοφ, στα ΜΑΤ. Ως εκ τούτου, η διάλυσή της είναι παράνομη.

Επίσης, στην ανακοίνωση υπογράμμιζεται η «διάχυτη πεποίθηση ότι η βία και τα χημικά δεν αποτελούν πλέον κυρίως μέσο διάλυσης μιας ομάδας που εκτρέπεται σε πράξεις βίας : στην πράξη, αποδέκτης τους είναι ο γενικός πληθυσμός, ο καθένας μας, είτε βρίσκεται εκεί είτε όχι, με σκοπό ώστε αύριο να ξημερώσει μια νέα μέρα σε ένα κενό Σύνταγμα. Κενό Σύνταγμα πράγματι…»

Το πρωί της Πέμπτης συνεργεία του Δήμου Αθηναίων καθάριζαν την περιοχή από μάρμαρα, πέτρες και ξύλα που βρίσκονταν διάσπαρτα κατά μήκος των κεντρικών δρόμων της πλατείας, ενώ ιδιωτικά συνεργεία επιδιόρθωναν τις ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς ανακοίνωσε ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις καταστροφές.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα μείνουν κλειστά σήμερα τα γραφεία του υπουργείου στην οδό Νίκης, στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, αιτία είναι η αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί, τόσο λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών, όσο και λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε παρακείμενα γραφεία.



πηγή: news.in.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.
    ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ:
    ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΕΙΣ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ.
    G.J.WHITE

    ΑπάντησηΔιαγραφή