Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Μπαχρέιν: Σε ισόβια κάθειρξη οι ακτιβιστές


Οι Αρχές του Μπαχρέιν καταδίκασαν οκτώ ηγετικά στελέχη των Σιιτών σε ισόβια κάθειρξη για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Οι οκτώ σιίτες περιλαμβάνονται στις 21 προσωπικότητες της αντιπολίτευσης που δικάστηκαν από το ειδικό δικαστήριο ασφαλείας. Άλλοι καταδικάστηκαν σε 15ετή κάθειρξη.

Εν όψει της έκδοσης της δικαστικής απόφασης, σιίτες διαδηλωτές είχαν αποκλείσει δρόμους και πραγματοποίησαν πορείες.

Οι σιίτες διαδηλωτές στο Μπαχρέιν ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και περισσότερα δικαιώματα για την πλειοψηφία των σιιτών στο βασίλειο αυτό που κυβερνάται από σουνίτες.

Εκτός από τους ακτιβιστές που καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, 10 ακτιβιστές καταδικάστηκαν σε 15ετή κάθειρξη, δύο σε πενταετή φυλάκιση και ένας άνδρας σε φυλάκιση ενός έτους.

Δεκατέσσερις από τους κατηγορούμενους παρουσιάστηκαν στο στρατιωτικό δικαστήριο, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν ερήμην.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι κατηγορούμενοι συνωμοτούσαν για την ανατροπή της σουνιτικής ηγεσίας του Μπαχρέιν «με τη βία και με μυστικές πληροφορίες σε συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση και με ξένη χώρα», έμμεση αναφορά στο Ιράν.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, εν όψει της δίκης, σιίτες διαδηλωτές είχαν στήσει οδοφράγματα που κατασκεύασαν από λάσπη και χαλάσματα, ενώ καλούσαν τον κόσμο να πραγματοποιήσει πορείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίκη των στελεχών της αντιπολίτευσης.


πηγή: news.in.gr

2 σχόλια:

  1. αυτό που λέμε "ελευθερία άποψης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως σε ενδιαφέρει Προσλήψεις καθηγητών http://www.facebook.com/group.php?gid=55684733309&v=info

    ΑπάντησηΔιαγραφή