Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

H Nokia εγκαταλείπει την υπηρεσία Ovi


Η φινλανδική Nokia ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την εμπορική ονομασία Ovi για την υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές, ταινίες και μουσική.

Από το καλοκαίρι, οι υπηρεσίες αυτές θα διατίθενται με την ονομασία Nokia Services, χωρίς πάντως να επηρεαστούν οι υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης που προσφέρει δωρεάν η εταιρεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στο εταιρικό ιστολόγιο του Ovi, η αλλαγή έχει στόχο να αξιοποιήσει καλύτερα την αξία της εμπορικής ονομασίας Nokia.

Όπως όμως σχολιάζουν το BBC και το ZDNet, η απόφαση ίσως συνδέεται με την στρατηγική συμφωνία που σύνηψε πρόσφατα με τη Nokia -στο προσεχές μέλλον, όλα τα smartphone της εταιρείας θα τρέχουν το λογισμικό Windows Phone 7.

Η συμφωνία με τη Microsoft προβλέπει ότι οι σημερινές υπηρεσίες του Ovi πρέπει να είναι προσβάσιμες από την αντίστοιχη πλατφόρμα της Microsoft, το Windows Phone Marketplace.

Η Nokia είναι εξάλλου αναγκασμένη να προχωρήσει σε αλλαγή της στρατηγικής της, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια βλέπει το μερίδιό της να συρρικνώνεται στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Strategy Analytics, το μερίδιο της Nokia στην αγορά κινητών τηλεφώνων μειώθηκε από το 33% τον Απρίλιο του 2010 στο 29% τον φετινό Απρίλιο. Όσον αφορά την αγορά των smartphone, τα στοιχεία της IDC δείχνουν ότι το μερίδιο της Nokia κατρακύλησε από το 57% το 2009 στο 20.8% το 2011.
Σύνδεσμος
Το Ovi εγκαινιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια ως απάντηση στο αντίστοιχο AppStore της Apple.

Σήμερα πουλάει κατά μέσο όρο πέντε εκατομμύρια εφαρμογές και άλλα προϊόντα κάθε μέρα.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου