Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

"Γιουσούφ Καραμανλής" by G. J. White


Γιουσούφ Καραμανλής ή πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Είναι καμιά φορά καταπληκτικό πώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψεις στο μέλλον, μια και όλα έχουν ξαναγίνει στο Παρελθόν.

Διακόσια χρόνια λοιπόν πριν, στην Τρίπολη της Λιβύης, υπήρχε ένας τυπάκος Αλβανικής καταγωγής που τον έλεγαν Γιουσούφ Καραμανλή, ο οποίος όριζε ως φεουδάρχης την Τρίπολη και το Αλγέρι τα λεγόμενα κράτη της Μπαρμπαριάς.

Τι δουλειά έκανε ο Κος Καραμανλής;

Ήταν διεθνής νταβατζής μέσω της Πειρατείας, δηλαδή έλεγε ότι θα πρέπει να με πληρώνεται ετησίως ένα ποσό για να μην κουρσεύω τα πλοία σας αλλά και να μη με πληρώσετε δεν πειράζει, εγώ θα καταλάβω τα πλοία σας και για να πάρετε πίσω το πλοίο και το πλήρωμα θα με πληρώσετε λύτρα.

Αυτή ήταν η δουλειά του Κου Καραμανλή και όλοι πλην του Βρετανικού Ναυτικού ακουμπούσαν τον οβολό τους στον τυπά από την Τρίπολη.

Ανάμεσα σε αυτούς που πλήρωναν ήταν και οι Αμερικάνοι, που ο Πρόεδρος John Adams έδιδε 60.000 δολάρια ετησίως για να μην ενοχλεί ο Κος Καραμανλής.

Όταν όμως άλλαξε ο πρόεδρος και ανέλαβε ο Jefferson, ο Κος Καραμανλής σκέφτηκε ότι λίγα παίρνω από τα Αμερικανάκια και ζήτησε τρία εκατομμύρια. Αυτό ήταν και ο λόγος να ξεσπάσει ΑμερικανοΜπαρμπαρικός πόλεμος.

Τον Ιούνιο του 1801 αναχωρούν από το Norfolk μία ναυτική μοίρα με τέσσερα πλοία υπό τον Richard Dale εναντίον της Τρίπολης που παρότι βομβαρδίζεται, παρότι επιχειρείται να καεί το παλάτι του Καραμανλή, με την βοήθεια ενός μπουρλιωτέρικου καραβιού αυτός όχι μόνο δεν πτοείται αλλά συλλαμβάνει και ένα από τα πλοία με το πλήρωμα του.

Έτσι ο Jefferson δημιουργεί υπό τον William Eaton το 1804 την πρώτη ομάδα Πεζοναυτών των ΗΠΑ που ήταν 1.000 περίπου Άραβες και Έλληνες μισθοφόροι που υπό τον υπολοχαγό Presley O'Bannon στις 27 Απριλίου του 1805 αναγκάζουν τον Καραμανλή να υπογράψει συνθήκη ειρήνης.

Ο Καραμανλής όμως δεν ησυχάζει και επωφελούμενος του ΒρετανοΑμερεικανικού πολέμου ξαναβγαίνει στην αγορά μέχρι το 1835 που παραιτήθηκε υπέρ των παιδιών του. Πεθαίνει το 1838 φυλακισμένος στο παλάτι του.

Αυτά για τον φίλο μας τον Γιουσούφ Καραμανλή και επειδή οι μέρες είναι πονηρές θα πρέπει να δηλώσω ως συγγραφέας αυτού του άρθρου ότι ουδεμία σχέση είχε ο Γιουσούφ με τον Κωστάκη Καραμανλή τον Νεώτερο .

Ο πρώτος κυριάρχησε επιβάλλοντας τους όρους του από την Μπαρμπαριά στον τότε γνωστό κόσμο για 60 και πλέον χρόνια. Ο Δεύτερος είχε περιορισμένες απαιτήσεις, να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος, να παίζει όλη την ημέρα PLAY STATION και να γίνει η Νατάσσα Ιατρός.

Όσο για την απογραφή που έκανε ο Κος Αλογοσκούφης ήταν μεν καταστροφική αλλά αυτός δεν γνώριζε τίποτα. Άλλωστε γιατί έπρεπε να γνωρίζει κάτι; Πρόεδρος της Κυβέρνησης ήταν;

Αυτό που με εκνευρίζει όταν ακούω τέτοιες ειδήσεις, όχι για τον Γιουσούφ αλλά για τον Κωστάκη, είναι ότι μας θεωρούν εκ προοιμίου ηλίθιους.

Ρε μπάς και είμαστε!


by G. J. White

1 σχόλιο:

  1. ένας Καραμανλής κρύβεται πίσω απ' όλα !!! χαχαχα... βρε τον άτιμο τον Γιουσούφ, ήταν η FED της εποχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή