Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Bowling for Columbine - "M. Manson" (scene)Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια, στο Κολοράντο των Η.Π.Α δύο μαθητές πήραν όπλα και σκότωσαν στο Λύκειο Columbine 12 συμμαθητές τους. Το μακελειό αυτό έγινε αφορμή για να γυριστεί το υπέροχο ντοκιμαντέρ του Michael Moore, το Bowling for Columbine. Ένα ντοκιμαντέρ που ανέλυε πως λειτουργεί το σύστημα που παράγει φόβο για να πετύχει καταναλωτισμό. Πως επιτρέπεται η οπλοκατοχή για να συνεχίζουν να πλουτίζουν τεράστιοι οργανισμοί. Και ποια είναι τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της κατάστασης.

Μετά το μακελειό στο Λύκειο, τα μίντια βρήκαν τον φταίχτη στο πρόσωπο του Marilyn Manson επειδή τη δικιά του μουσική άκουγαν οι δύο μαθητές το πρωί της 20ης Απριλίου. Ο Michael Moore συνάντησε τον Manson και αποτέλεσμα ήταν το παρακάτω εξαιρετικό 3λεπτο που αποτελεί το σημερινό Cinema Moment...

Υ.Γ: Από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ σας έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα και το φοβερό 3λεπτό καρτούν American History.4 σχόλια:

 1. "i wouldn't say a single word to them. i would listen to what they have to say, and that's what no one did."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχω δειτην ταινία και πραγματικά με προβλημάτισε πολύ...Η λύση δεν είναι στο να μιλάς και να συμβουλευεις τον άλλο...η λύση είναι στο να ακοόσεις τι έχει να σου πει... Μπράβο Dominic!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πράγματι οι συμβουλές είναι ανούσιες όταν γίνονται μόνο για να συμβουλέψουν, οι συμβουλές είναι ανούσιες όταν ο απέναντι δε ζήτησε συμβουλές, αλλά κάποιον να τον ακούσει πρώτα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εξαιρετικο... ποιος είναι τελικά το "τέρας";

  ΑπάντησηΔιαγραφή