Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

"Έτσι κάνουν όλες" στο Μέγαρο Μουσικής


«Έτσι κάνουν όλες ή Η Σχολή των Εραστών» είναι ο πλήρης τίτλος της δημοφιλέστερης κωμικής όπερας του Μότσαρτ που επιστρέφει -για τέταρτη φορά- σε συναυλιακή μορφή και με ελληνικούς υπέρτιτλους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Απριλίου (ώρα 20:30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Στην παραγωγή συμμετέχουν οι σολίστ, η χορωδία και η ορχήστρα της περίφημης Κρατικής Όπερας της Βιέννης (πρώην Όπερας της Βιεννέζικης Αυλής), η οποία αποτελεί έναν ιστορικό θεσμό στον χώρο της ευρωπαϊκής όπερας, καθώς μετρά σχεδόν δύο αιώνες αδιάλειπτης παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της Γηραιάς Ηπείρου.

Στο πόντιουμ θα βρίσκεται ο νεαρός Γάλλος μαέστρος Ζερεμί Ρορέρ.

Η διδασκαλία των χορωδιακών μερών του «Così fan tutte» έγινε από τον Μάρτιν Σέμπεστα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Κάρολιν Γουένμπορν (29/04) και Μυρτώ Παπαθανασίου (30/04) (Φιορντιλίτζι), Στέφανι Χάουτζεελ (Ντοραμπέλλα), Άντριαν Έρεντ (Γκουλιέλμο), Σαϊμίρ Πίργκου (Φερράντο), Ανίτα Χάρτιγκ (Ντεσπίνα) και Πιέτρο Σπανιόλι (Ντον Αλφόνσο).

Το ανέβασμα της όπερας σηματοδοτεί την 20ετή πορεία του Μεγάρου, αφού υπήρξε η πρώτη πλήρως σκηνοθετημένη, από τον Γκρίσα Αζαγκάροφ, όπερα που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής, τον Νοέμβριο του 1991.

Έξι χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 1997, το «Cosi» παρουσιάζεται στο Μέγαρο από το «Στούντιο Όπερας», στα ελληνικά και τα ιταλικά, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και ένα μήνα αργότερα κάνει τουρνέ στην ελληνική περιφέρεια (Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Βόλο, Λαμία).

Η αναβίωση της ιστορικής παραγωγής του Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου, σε σκηνοθεσία του μεγάλου Τζιόρτζιο Στρέλερ είναι το τρίτο ανέβασμα της όπερας στο Μέγαρο, τον Φεβρουάριο του 2002.

Οι δύο παρουσιάσεις της όπερας, σε συναυλιακή μορφή, εντάσσονται στο πλαίσιο της Σειράς «Η μουσική Βιέννη στην Αθήνα».


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου