Σάββατο 30 Απριλίου 2011

"Που θα με γλεντήσεις ;" by Stylia



Μα στα καλύτερα φυσικά !! Για πότε πέρασαν όμως δυο χρόνια, ε; Ααχ... σα νεράκι περνάνε οι άτιμες οι μέρες (ειδικά όταν περνάς καλά, τι αδικία και αυτή). Anyway, μιας και γύρισα στα πάτρια εδάφη, είπα να το ξαναρίξω στις παλιές καλές συνήθειες... Ήτοι, εξιχνίαση καλλιτεχνικών τεκταινόμενων και όχι μόνο. Έχουμε και λέμε:


1. "Paula Lakah's World"
Εικαστική έκθεση της Paula Lakah

Στην έκθεση θα δούμε την τελευταία της συλλογή, η οποία αποτελείται από κοσμήματα και έργα τέχνης της ίδιας, δίνοντάς μας την ουσία της καλλιτεχνικής της αναζήτησης, τον κόσμο της.

Η ιδιαίτερη ματιά της δίνει μια νέα προοπτική στον τομέα των συνθετικών υλικών που χρησιμοποιεί σε αντικείμενα με οργανικά σχήματα, τα οποία υποδηλώνουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα: δεν είναι άψυχα αντικείμενα, καθώς σ ' αυτά υπάρχει πάντα η δυνατότητα της μεταμόρφωσης και του παιχνιδιού.

Δυο λόγια για την Paula Lakah: Γεννήθηκε στην Αίγυπτο από Ελληνίδα μητέρα και Σύριο πατέρα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Μονάχου Γερμανίας. Από το 1984 έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Γερμανία και την Ολλανδία. Κατά καιρούς έχει καταπιαστεί επίσης με τον σχεδιασμό επίπλων, σκηνικών, εσωτερικών χώρων, ρούχων, κουστουμιών και event. Ως καλλιτέχνης τα συνήθη μέσα έκφρασής της είναι η γλυπτική και η performance.

Που / πότε / πως
El estudio ammeba
Ζαχαρίτσα 21, Φιλοπάππου, Αθήνα
07.04.2011 έως 05.05.2011
Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00 - 20:00
Είσοδος ελεύθερη


2. "Min Association"
Έκθεση εικαστικού κοσμήματος

H Maaike Ebbinge, η Ίρις Τσαντέ και η Noemie Doge είναι τρεις νέες Ευρωπαίες καλλιτέχνιδες του εικαστικού κοσμήματος που σπούδασαν μαζί στην ακαδημία Καλών Τεχνών Gerrit Rietveld του Άμστερνταμ. To 2009 σχημάτισαν την ομάδα MIN Association, την οποία ορίζουν ως μία πλατφόρμα για να μοιράζονται τις ανησυχίες τους, να εμπνέονται η μία από την άλλη και να δρουν από κοινού, ακόμα κι αν δεν ζουν πάντοτε στην ίδια χώρα.

Το 2010 οργάνωσαν στο Άμστερνταμ το B-Side Festival, ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ εικαστικού κοσμήματος στο οποίο συμμετείχαν 38 καλλιτέχνες.

Που / πότε / πως
Ελένη Μαρνέρη Creative Gallery
Αγαθουπόλεως 3, 11257 Αθήνα
26.05.2011 έως 25.06.2011
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:30
Είσοδος ελεύθερη


3. SWAP NOT SHOP !!!

Πρόκειται για το ήδη γνωστό event περί ανταλλαγής ρούχων χωρίς να πληρώνεις δραχμή! Βέβαια πρέπει και 'συ να πας το κάτι τις σου (ντροπή να πας με άδεια χέρια). Τι μπορείς να φέρεις ;; Ρούχα, τσάντες, αξεσσουάρ, φουλάρια κλπ κλπ. Γενικά οτιδήποτε δεν φοράς που να έχει όμως μια χ προοπτική. Θα υπάρχει επίσης πάγκος DIY workshop μεταποίησης ρούχων. Έτσι, με τη βοήθεια των ειδικών μπορείς να ανανεώσεις τα παλιά σου ρούχα !! Το καλύτερο της υπόθεσης είναι πως ό,τι ρούχα απομείνουν χαρίζονται σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Μεγάλο μπράβο σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση εδώ,

και για το event στο facebook εδώ.

Που / πότε / πως
Κυριακή 8 Μαγιού 2011, 14.00-21.00
6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι

Και πάλι χρόνια πολλά - πολλά Γλέντι !!!


by Stylia

3 σχόλια:

  1. χρόνια πολλά στο Γλέντι μας Στύλια !!! και welcome back με ένα άκρως ενδιαφέρον κείμενο. αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι το "SWAP NOT SHOP" !! Εξαιρετικό σαν ιδέα, θα με έψηνε να πάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. euxaristw paidia !!! pragmatika to swap einai mesa sto pneuma ths epoxhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή