Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Άρματα μάχης στέλνει ο Άσαντ !


Πάνω από 3.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν με άρματα μάχης στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας, με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί και να έχουν τραυμαστεί δεκάδες άτομα, σύμφωνα με στελέχη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», δήλωσε μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατάφερε να έχει επικοινωνία με την Ντεράα.

«Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέση σε στέγες και τα άρματα μάχης βρίσκονται στο κέντρο της πόλης», πρόσθεσε.

«Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση», τονίζει ο ακτιβιστής Αμπντάλα Αλ-Χαρίρι και προσθέτει ότι η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι σχεδόν αδύνατες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέγερση στη Συρία ξεκίνησε από την Ντεράα, όπου δεκάδες Σύροι έχουν σκοτωθεί στην διάρκεια της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας και στο προάστιο Ντούμα της Δαμασκού, ανοίγοντας πυρ εναντίον άοπλων πολιτών και πραγματοποιώντας συλλήψεις, δήλωσαν στελέχη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Υπάρχουν τραυματίες. Δεκάδες συνελήφθησαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας ακολουθούν την ίδια πρακτική σε όλα τα κέντρα της λαϊκής εξέγερσης. Θέλουν να καταστείλουν την εξέγερση με τον πιο βίαιο τρόπο» τόνισαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλες οι τηλεπικοινωνίες με τη Ντούμα έχουν διακοπεί. Τουλάχιστον 13 πολίτες σκοτώθηκαν σε εφόδους των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας στην παράκτια πόλη Τζάμπλα, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας. Εν τω μεταξύ, πάνω από 100 συγγραφείς και δημοσιογράφοι στη Συρία υπέγραψαν διακήρυξη με την οποία καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, ένδειξη οργής και αγανάκτησης στους κόλπους της ελίτ των διανοουμένων για την αιματηρή βία στις πέντε εβδομάδες των διαδηλώσεων

Σύμφωνα με τις οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάνω από 350 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που ξεκίνησε η λαϊκή εξέγερση, τον περασμένο μήνα. Το ένα τρίτο αυτών σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς κλιμακώθηκε η λαϊκή εξέγερση κατά του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Μέλη οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους ότι οι δυνάμεις του Ασαντ ετοιμάζουν επίθεση στην πόλη Νάουα μετά τις πληροφορίες ότι εκσκαφείς και στρατιωτικά οχήματα κατευθύνονται προς τα εκεί. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ζήτησαν στη διάρκεια της κηδείας διαδηλωτών, την ανατροπή του Σύρου προέδρου.

Η ηλεκτροδότηση και οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στη Νάουα και κάτοικοι, ορισμένοι από τους οποίους είναι οπλισμένοι, στήνουν οδοφράγματα για να αμυνθούν απέναντι στην επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου