Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πρόταση ενοχής για Κεντέρη - Θάνου


Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων είναι οι δύο ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου καθώς και ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή του σχετικά με το περιβόητο τροχαίο τον Αύγουστο του 2004.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ευθύνη του προπονητή που είχε το ρόλο "πατέρα" απέναντι στους αθλητές, ενώ χαρακτήρισε ψευδές το τροχαίο ατύχημα που φέρονται ότι είχαν οι δύο αθλητές.

"Κανένα στοιχείο δεν υπήρξε ώστε να προκύπτει τροχαίο. Μοναδικό στοιχείο ήταν φθορές μικρής σημασίας πάνω στη μοτοσυκλέτα. Στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν ούτε θραύσματα ούτε άλλα υλικά που να μαρτυρούν κάποια σύγκρουση" είπε ο εισαγγελικός λειτουργός Γιώργος Πέτρος.

Όσο για τους κατηγορούμενους γιατρούς του ΚΑΤ όπου νοσηλεύτηκαν οι ολυμπιονίκες, ανέφερε ότι οι εξετάσεις που έκαναν ήταν ψευδείς αναφορές και ότι μετέπειτα η κατάσταση σοκ στην οποία βρέθηκαν οι δύο αθλητές, μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, δεν ήταν αποτέλεσμα του τροχαίου αλλά αποτέλεσμα της άμεσης ψυχικής εξάρτησης των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου με τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο.

Γι΄αυτό το λόγο και ο εισαγγελέας πρότεινε να υπάρξουν ελαφρυντικά τόσο για τους δύο αθλητές όσο και για τους γιατρούς οι οποίοι "οδηγήθηκαν στην εισαγωγή έχοντας απέναντί τους δύο θρύλους της Ελλάδας".

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων.



πηγή: enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου