Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΑΠΟΕΛ, πανάξιος πρωταθλητής Κύπρου (videos)


Με τρίτη νίκη επί της Ομόνοιας στη φετινή σεζόν αυτή την φορά με 2-0 (Χαραλαμπίδης 41, 45+11) ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε το 21ο πρωτάθλημα την ιστορίας του και οι φίλοι των γαλαζοκίτρινων ξεχύθηκαν στους δρόμους σε μια νύχτα που η Λευκωσία δεν θα… κοιμηθεί!

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε δυστυχώς για ακόμη μια φορά με την ρίψη κροτίδας στον Αντώνη Γιωργαλλίδη, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Από την άλλη Ομόνοια δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα και μοιραία δέχτηκε την ήττα.

Με στόχο να πιέσει για ένα γρήγορο τέρμα και με το «σπρώξιμο» 11.000 και πλέον φίλων του που παραληρούσαν στις εξέδρες, ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να καθαρίσει νωρίς το ντέρμπι και την υπόθεση τίτλος. Η Ομόνοια με διαφορετικό σχήμα, τον Καρυπίδη σε ρόλο ανασταλτικού μέσου και τον Λούα Λούα να κινείται πίσω από τον Κωνσταντίνου προσπαθούσε να περιορίσει τους γαλαζοκίτρινους και να απειλήσει την εστία του Χιώτη.

Στο πρώτο τέταρτο όμως το παιχνίδι ήταν μέτριο ως κακό με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες δεν υπήρχαν παρά μόνο κάποια γυρίσματα του Τρισκόφσκι που μπλόκαρε ο Γιωργαλλίδης. Έπρεπε να φτάσουμε στο 27΄για να γίνει η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι, όταν ο Βέντσελ ανέτρεψε εντός περιοχής του Αίλτον, ο βοηθός διαιτητής να υποδεικνύει την παράβαση και ο ΑΠΟΕΛ να έχει την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μαντούκα που εκτέλεσε το πέναλτι ο Γιωργαλλίδης όμως απέκρουσε και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι, μέχρι το 41΄όταν ο Χαραλαμπίδης και αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας και άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φίλων του ΑΠΟΕΛ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μια κροτίδα που έπεσε από το νότιο πέταλο, «έσκασε» κοντά στον Γιωργαλλίδη με αποτέλεσμα αυτός να σωριαστεί στο έδαφος και ο αγώνας να διακοπεί για 10 λεπτά.

Τελικά με την επανέναρξη ο Κύπριος κήπερ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έγινε αλλαγή (Γέβριτς), ενώ ο διαιτητής δεν είχε καμία διάθεση να διακόψει το παιχνίδι που συνεχίστηκε κανονικά. Στο 45+11 ο «Μπίδης» κτύπησε για δεύτερη φορά, αυτή την φορά με σουτ στη κίνηση και έκανε το 2-0 για τους γαλαζοκίτρινους, «κλειδώνοντας» και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Όμως ούτε το δεύτερο ημίχρονο έμελλε να αρχίσει κανονικά, αφού με την επάνοδο των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ έριξαν καπνογόνα με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και ο διαιτητής της αναμέτρησης να αποσυρθεί στα αποδυτήρια για αρκετή ώρα. Με την έναρξη της επανάληψης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι κατακόρυφα.

Από την μία η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε χώρο στην Ομόνοια για να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και να γίνει απειλητική στις αντεπιθέσεις και από την άλλη οι πράσινοι έγιναν κάπως πιο επιθετικοί και με κύριους εκφραστές τους Αλωνεύτη, Λεάντρο και Λούα Λούα προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο τέρμα για να μειώσουν το σκορ. Ο ΑΠΟΕΛ κρατούσε άνετα το υπέρ του σκορ και όλοι περίμεναν την λήξη του αγώνα για να αρχίσει το «γαλαζοκίτρινο» πάρτι τίτλου.



Ενδεκάδες

ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Ηλία, Ζόρζε, Κόντης, Αλεξάνδρου, Μοράις, Πίντο, Μαντούκα, Τρισκόφσκι, Χαραλαμπίδης, Αίλτον

Ομόνοια (Μπάγεβιτς): Γιωργαλλίδης, Ντάβιντσον, Βέντσελ, Αλαμπί, Χαραλάμπους, Καρυπίδης, Λεάντρο, Μακρίδης, Αλωνεύτης, Λούα Λούα, Κωνσταντίνου




πηγή: philenews.com

2 σχόλια: