Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Καραμπέτη, Μαρκουλάκης τα θεατρικά βραβεία


Με παρουσιαστή τον ηθοποιό Γιάννη Μπέζο απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο «Αλίκη» τα «Θεατρικά Έπαθλα» του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο για τις επιδόσεις καλλιτεχνών στο χώρο του θεάτρου κατά τη διετία που πέρασε (2008-2010). Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη τιμήθηκε με το βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη», ενώ ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης παρέλαβε το αντίστοιχο ανδρικό βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης».

Στην τελετή απονομής έδωσαν το παρόν γνωστοί άνθρωποι του θεάτρου, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς και εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ενώ τα έπαθλα απένειμαν προσωπικότητες του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες βραβεύτηκαν ο εικαστικός Άγγελος Παπαδημητρίου («Τα Παναθήναια»), ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος («Φώτος Πολίτης»), η σκηνογράφος Λαλούλα Χρυσικοπούλου («Πάνος Αραβαντινός»), ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου («Δημήτρης Μητρόπουλος») και ο χορογράφος Χάρης Μανταφούνης («Κούλα Πράτσικα»).

Το έπαθλο «Γεώργιος Χορτάτσης» μοιράστηκε ο συγγραφέας Γιάννης Μαυριτσάκης με τους Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, ενώ το «Κώστας Βάρναλης» πήρε η μεταφράστρια Τζένη Μαστοράκη.

Ο Γιάννης Μαυριτσάκης αφιέρωσε το βραβείο στον Ιάκωβο Καμπανέλλη που «έφυγε» πριν από μερικές ημέρες.

Έκτακτη τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον ηθοποιό Χρήστο Τσάγκα που απεβίωσε και αυτός ξαφνικά.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία σε ηθοποιούς και καλλιτέχνες για τη συνολική τους προσφορά στον χώρο του θεάτρου.

Ειδικότερα, το έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη» στην Τάνια Σαββοπούλου, το «Κυβέλη» στη Μάρω Κοντού, το «Αιμίλιος Βεάκης» στον Γιάννη Βόγλη, «Τα Παναθήναια» στον Στάθη Ψάλτη, το «Φώτος Πολίτης» στον Εύη Γαβριηλίδη, το «Πάνος Αραβαντινός» στον Νίκο Στεφάνου, το «Δημήτρης Μητρόπουλος» στον Σταύρο Ξαρχάκο, το «Κούλα Πράτσικα» στη Ρένα Καμπαλάδου, το «Γεώργιος Χορτάτσης» στον Κώστα Μουρσελά, το «Κώστας Βάρναλης» στον Τάσο Ρούσσο και το «Μένανδρος» στον Γιάννη Κόκκο.

Η ηθοποιός Μάρω Κοντού αφιέρωσε το έπαθλο «Κυβέλη» στους εργαζόμενους του Θεατρικού Μουσείου.

Tην Κριτική Επιτροπή αποτελούν η Nέλλη Αγγελίδου (πρόεδρος της Επιτροπής), Κώστας Γεωργουσόπουλος (πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικού Μουσείου), Αντιγόνη Κάραλη, Γιώργος Μονεμβασίτης, Χαρά Μπακονικόλα, Λέανδρος Πολενάκης, και Έλλη Σολωμονίδου-Μπαλάνου.


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου