Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Θεσσ/νίκη: Υποψ. Ευρ. Πρωτ. Νεολαίας 2014



Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την υποψηφιότητα της για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014. Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 φιλοξενήθηκε στο Τορίνο και φέτος στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Oι Θεσσαλονικείς ονειρεύονται το 2014 να είναι ένα έτος δημιουργίας, συνεργασίας των νέων της πόλης και των νέων της Ευρώπης. Ένα έτος με συνεχείς δράσεις, προβληματισμό και παρεμβάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Για να αποδείξουμε πως εκτός από ιστορία, παρελθόν η πόλη έχει παρόν και μέλλον και αυτό το μέλλον το σχεδιάζει η νέα γένια με τα νέα εργαλεία της.



Η γιορτή της υποψηφιότητας θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 Απριλίου στο χώρο της παραλίας από το Λευκό Πύργο έως και το Μέγαρο Μουσικής με δράσεις από νωρίς το απόγευμα. Καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Mikro και πλήθος άλλων μουσικών και συγκροτημάτων θα δώσουν το παρόν προκειμένου να ενισχύσουν την σημαντική αυτή προσπάθεια.




πηγή: zougla.gr

1 σχόλιο: