Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Επίσημη βιογραφία του Στιβ Τζομπς το 2012


Το εμβληματικό αφεντικό της Apple έδωσε την άδεια για την κυκλοφορία της επίσημης βιογραφίας του, την οποία ανέλαβε να γράψει ένας γνωστός πρώην αρχισυντάκτης του περιοδικού Time. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012, ανακοίνωσε ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος Simon & Schuster.

Ο τίτλος της βιογραφίας, iSteve: The Book of Jobs, είναι ένα λογοπαίγνιο με τη φράση «Book of Job», δηλαδή το «Βιβλίο του Ιώβ» από την Παλαιά Διαθήκη.

Πολλοί λάτρεις της τεχνολογίας πράγματι τιμούν με θρησκευτική ευλάβεια τον πρωτοπόρο δημιουργό προϊόντων όπως οι υπολογιστές Mac, το iPhone και το iPad.

Τη βιογραφία θα υπογράφει ο Ουόλτερ Άιζακσον, πρώην αρχισυντάκτης του Time και νυν πρόεδρος της δεξαμενής σκέψης Aspen Institute.

Ο Άιζακσον, βιογράφος κι άλλων προσωπικοτήτων, όπως ο Άλμπερτ Άινσταϊν, η Αρίθρα Φράνκλιν και ο Χένρι Κίσιντζερ, πέρασε τρία χρόνια παίρνοντας αποκλειστικές συνεντεύξεις από τον Τζομπς, την οικογένειά του, τους συνάδελφους και τους ανταγωνιστές τους.

Ο Στιβ Τζομπς, σήμερα 56 ετών, πήρε τον Ιανουάριο την τρίτη του αναρρωτική άδεια από το 2004. Παραμένει διευθύνων σύμβουλος της Apple, ωστόσο η εταιρεία έχει έτοιμο σχέδιο διαδοχής.

Ο ιδρυτής της Apple υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του παγκρέατος το 2004 και σε μεταμόσχευση ήπατος το 2009.

Δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου