Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο Μάικλ Τζάκσον του ποδοσφαίρου (video)


Το περπάτημα στο φεγγάρι, ο περίφημος χορός "Μoonwalk" που εισήγαγε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στην παγκόσμια μουσική σκηνή ο Μάικλ Τζάκσον, επιστρέφει στο προσκήνιο. Ο πρωταγωνιστής μάλιστα λέγεται επίσης Μάικλ Τζάκσον, μόνο που αυτή τη φορά φοράει τη φανέλα της Παλμέιρας σε ένα απόλυτα ποδοσφαιρικό σκηνικό!

Η βραζιλιάνικη κουλτούρα είναι ίσως η μοναδική που έχει υιοθετήσει τόσο... φανατικά τη λατινική παροιμία «nomen est omen» (το όνομα είναι οιωνός) με αποτέλεσμα οι γονείς να δίνουν στα παιδιά τους ονόματα διασήμων ανδρών και γυναικών ελπίζοντας ότι και αυτά θα έχουν αντίστοιχη επιτυχία.

Πριν από την αναμέτρηση για το Κύπελλο Βραζιλίας ανάμεσα στην Παλμέιρας της οποίας προπονητής είναι ο κ. Λουίς Φελίπε Σκολάρι και την άσημη Κομερσιάλ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία το 2002, βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να δώσει κίνητρο στους παίκτες του. Υποσχέθηκε ότι αν κάποιος σημειώσει τρία γκολ, τότε θα το πανηγυρίσει χορεύοντας!

Χορεύοντας; Ο γρίφος λύθηκε την ημέρα του αγώνα. Ο δανεικός από τη Φλουμινένσε 22χρονος μέσος Αντριάνο έπαιξε ως επιθετικός και οδήγησε την Παλμέιρας στη νίκη πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, τα οποία πανηγύρισε χορεύοντας το περίφημο «Moonwalk»! Το εκπληκτικό είναι ότι ο ανερχόμενος βραζιλιάνος σταρ αποκαλείται Αντριάνο Μάικλ Τζάκσον!

Πάντως ο κ. Σκολάρι δεν τήρησε την υπόσχεσή του και δεν χόρεψε... ντριμπλάροντας με την ακόλουθη διακαιολογία: «Είχα υποσχεθεί να το κάνω αν κάποιος πετύχει τρία γκολ, ωστόσο ο Αντριάνο έβαλε τέσσερα»... Από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν το έβαλε κάτω τονίζοντας: «Θα βάλω όσα γκολ χρειαστούν για να τον δω να χορεύει»!..




πηγή: tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου