Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Έξι νεκροί διαδηλωτές στη Συρία


Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν στη Συρία, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας πραγματοποίησαν επιδρομή στο τζαμί Ομάρι στην πόλη Ντεράα.

Εκεί είναι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές εδώ και οκτώ ημέρες, απαιτώντας πολιτικές ελευθερίες και πάταξη της εκτεταμένης στη χώρα διαφθοράς. Οι διαδηλωτές επέμεναν ότι δεν επρόκειτο να αποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Σε «ένοπλη συμμορία», αποδίδουν τις ταραχές στην Ντεράα αξιωματούχοι.

«Μία ένοπλη συμμορία επετέθη μετά τα μεσάνυκτα εναντίον ασθενοφόρου που περνούσε κοντά στο τέμενος αλ-Ομάρι, σκοτώντας έναν γιατρό, έναν νοσοκόμο και τον οδηγό», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Sana.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν στην περιοχή, επενέβησαν, χτύπησαν ορισμένους και συνέλαβαν άλλους μέλη της ένοπλης συμμορίας», μετέδωσε το πρακτορείο, το οποίο διευκρίνισε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε επίσης.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν την καταδίωξη των ένοπλων συμμοριών που τρομοκρατούν τους πολίτες με δολοφονίες, κλοπές και εμπρησμούς των δημοσίων και ιδιωτικών αγαθών στη Ντεράα» αναφέρεται επίσης στο τηλεγράφημα.

Νωρίτερα, κάτοικοι είχαν αναφέρει σε αραβικά δίκτυα, πυροβολισμούς προερχόμενους από το κέντρο της πόλης, χρήση χημικών αερίων, καθώς και φωτιές σε διάφορα σημεία.

Το δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε μαρτυρίες, που ανέφεραν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε λίγο πριν την επιδρομή, ενώ ακούγονταν στα αραβικά κραυγές, όπως «ο Θεός είναι μεγάλος», από την πλευρά των διαδηλωτών, που είχαν στρατοπεδεύσει κάτω από τέντες στο συγκρότημα των κτιρίων όπου βρίσκεται το τζαμί.

Ένας από τους ιερείς, δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν ξεκινήσει από νωρίς να περικυκλώνουν το χώρο γύρω από το τζαμί.


πηγή: philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου