Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Φωτιά στο ποδόσφαιρο

Για «απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή Δαλούκα» από τον Αχιλλέα Μπέο και για «προσπάθεια προσέγγισης του Ιταλού διαιτητή του αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός», από τον ίδιο παράγοντα, μίλησε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, στην Πάτρα, ο Αλέξης Κούγιας, γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της Παναχαϊκής.

Ο Κούγιας άναψε τη σπίθα με τις αποκαλύψεις του, εμπλέκοντας Μπέο και Δαλούκα

Ο Κούγιας άναψε τη σπίθα με τις αποκαλύψεις του, εμπλέκοντας Μπέο και Δαλούκα

Προηγουμένως είχε δώσει κατάθεση δύο ωρών στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου, με βάση το περιεχόμενο δύο CD που έφτασαν, όπως είπε, στο γραφείο του πριν από δύο εβδομάδες, αλλά και με βάση προσωπικές του εμπειρίες.

Κατά τον Αλέξη Κούγια, στα δύο CD ακούγεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος να απευθύνεται σε άγνωστο αποδέκτη, τον οποίο δεν κατονόμασε γιατί, όπως είπε, δεν είναι ακόμα σίγουρος για την ταυτότητά του.

«Κύκλωμα»

«Δυόμισι χρόνια -είπε ο Κούγιας- μιλάω και δεν με ακούει κανείς. Μιλάμε για ένα τρομερό κύκλωμα, που καθορίζει ποιοι διαιτητές θα σφυρίξουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και ποιες ομάδες θα ανέβουν στη δεύτερη και την πρώτη Εθνική. Μέχρι τώρα έκανα καταγγελίες για την Ηλιούπολη, γιατί ορίζονταν διαιτητές που μας κατακρεουργούσαν με προκλητικό τρόπο. Φέτος ξεκινήσαμε από την αρχή να μη μας παίζουν Αθηναίοι διαιτητές. Πέντε λεπτά πριν εισέλθω στην αίθουσα Τύπου, με ενημέρωσαν ότι ορίστηκε για πρώτη φορά φέτος να διευθύνει αγώνα μας Αθηναίος διαιτητής. Ο κ. Καλογερόπουλος. Ηταν ένα μήνυμα. Πρέπει να γίνει κάτι, εκτός αν δεν υπάρχει ΕΠΟ, γενική γραμματεία Αθλητισμού και κυβέρνηση στη χώρα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής άρχισε να «κατακεραυνώνει» τον Αχιλλέα Μπέο:

«Ο Αχιλλέας Μπέος και οι άγνωστοι συνεργοί του μπορούν να ορίζουν όποιον διαιτητή θέλουν, ακόμη και στη Σούπερ Λίγκα. Προκύπτει πως ο Αχιλλέας Μπέος έκανε απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή Δαλούκα. Οτι πριν από τον αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός προσπάθησε στην Ιταλία να πλησιάσει το διαιτητή. Μάλιστα, διηγείται ο Αχιλλέας Μπέος ότι το διαιτητή Δαλούκα πλησίασε ο κύριος Μαρινάκης, του πρόσφερε 200.000 ευρώ, δεν το έκανε, αλλά έδωσε το λόγο της τιμής του ότι θα τον πλησιάσει. Μετά το ματς Μακάμπι - Ολυμπιακός, ο κ. Μπέος συνάντησε τον κ. Δαλούκα, διηγείται τι του είπε με εκφράσεις χυδαίες και το αμέσως επόμενο κομμάτι αφορά τι προηγήθηκε, πώς ο Μπέος είπε στον Δαλούκα ότι έχει τη δυνατότητα να τον βάλει να σφυρίξει, ότι θέλει από αυτόν πριν τον βάλει να σφυρίξει να υποσχεθεί ότι θα παίξει 52-48% υπέρ του Αρη με τον Παναθηναϊκό.

Πριν από αυτό, ο Μπέος μπροστά στη γυναίκα του Δαλούκα απείλησε ευθέως τον ίδιο πως αν δεν τηρήσει την υπόσχεσή του, θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Στο τελευταίο κομμάτι γίνεται αναφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος, που είναι ανεξέλεγκτο κι επειδή έχασε κόσμος τα λεφτά του, ο Μπέος δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει. Ελπίζω από σήμερα να γίνει κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πάψουν να υπάρχουν Μπέοι και Τσακογιάννηδες, αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στην ΕΠΟ που έχουν μοναδικό τους μέλημα πώς θα στήνουν τα ματς ακόμη και στα περιφερειακά πρωταθλήματα. Για όλα αυτά έχω καταθέσει».

Επιπρόσθετα, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στον τέως πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νικόλα Πατέρα και τις αρχικές υποψίες που είχε ότι οι κασέτες αυτές εστάλησαν στο γραφείο του από αυτόν.

«Δεν είμαι υπηρέτης κανενός ξένου συμφέροντος. Είχα να δω 10 χρόνια τον κύριο Πατέρα. Είμαι περήφανος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος κι έχω χάσει πολλά χρήματα. Ομως ήταν τύχη για μένα να μου ανατεθεί η υπεράσπιση του Δαλούκα, γιατί αλλιώς δεν θα έρχονταν οι κασέτες αυτές στα χέρια μου. Αμέσως μόλις μου έστειλαν τις κασέτες, το μυαλό μου πήγε στον Νικόλα Πατέρα. Νόμιζα πως με επέλεξε για να τις βγάλω στη δημοσιότητα. Μόλις ήρθαν οι κασέτες, επικοινώνησα με τον Νικόλα Πατέρα. Αιφνιδιάστηκε. Εδειξε μία ειλικρινή έκπληξη. Του είπα να τις ακούσουμε μαζί, γιατί εγώ μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω αυτό το βάρος. Τις ακούσαμε και τον κάλεσα ως πρώην πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας και του ΠΑΟ να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου. Η συμπεριφορά του τις επόμενες μέρες με απογοήτευσε πλήρως γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτα. Πήγα στον κ. Πιλάβιο, όμως κι εκεί δεν έγινε τίποτα. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ήττα να κάνει αυτές τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και να μην τις κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η Παναχαϊκή είναι η μόνη ομάδα χωρίς χορηγία του ΟΠΑΠ. Δεν την αφήνουν να πετάξει, αλλά θα πετάξει».

Εκκληση

Ο Κούγιας έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου, «από τη στιγμή που είναι Αχαιός να πάρει το θέμα προσωπικά».

«Κάνω μια έκκληση. Δεν θα υπάρξει άλλη τέτοια στιγμή. Και δεν πρόκειται να μιλήσω ξανά μπροστά στα ΜΜΕ για την υπόθεση αυτή. Κάνω έκκληση στον πρόεδρο της κυβέρνησης που είναι Αχαιός, να το πάρει προσωπικά το θέμα. Το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο μεγάλο λαϊκό κίνημα. Βρίσκεται στα χέρια κακοποιών πολλά χρόνια. Από το 1996, οι άνθρωποι αυτοί πουλάνε προστασία. Επιτυχημένος πια στην Ελλάδα είναι ο κακοποιός, αυτός που δεν έχει δουλειά, που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του κι εξασφαλίζει την ατιμωρησία. Πουλάνε προστασία σε αυτόν που τους χρησιμοποιεί, τον παγιδεύουν και τον εκβιάζουν. Αυτό έχει πάθει κατά την άποψή μου και ο κύριος Μαρινάκης. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα το πάθει και ο κ. Πιλάβιος. Σε πέντε λεπτά από τώρα δεν πρέπει να υπάρχει η ΚΕΔ που ορίζει τους διαιτητές που θέλει ο Μπέος ή η παρέα του. Εγώ κατέθεσα κι έδωσα τις κασέτες. Ο ρόλος μου τελείωσε και δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω για το θέμα. Σήμερα ο κόσμος κατάλαβε τα πάντα. Οι μόνοι που δεν κατάλαβαν ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να καταλάβουν. Σήμερα μετά από καιρό εμφανίστηκε ο κ. Δαλούκας. Είχε κάνει αίτημα στην Ασφάλεια να τον προστατεύσουν. Σήμερα καταλαβαίνετε τι ήθελε να πει ο Αχιλλέας Μπέος».

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής ερωτήθηκε αν όντως είναι η φωνή του Αχιλλέα Μπέου στις κασέτες που έφτασαν στα χέρια του. Ξεκαθάρισε πως είναι πράγματι ο Αχιλλέας Μπέος και στις δύο κασέτες, ενώ για το έτερο άτομο των συνομιλιών δεν θέλησε να προβεί στην αποκάλυψη του ονόματός του, αφού ακόμα δεν είναι σίγουρο, αλλά και γιατί επιθυμεί, όπως είπε, να κρατήσει τη σοβαρότητα στην υπόθεση.

Και κατέληξε ως εξής:

«Η κασέτα δεν μπορεί να ακουστεί σε αυτή τη φάση, αλλά το έγγραφο είναι έγγραφο και στα δικαστήρια κατατίθεται έτσι. Αν με μηνύσει ο κ. Μπέος, τότε θα έχω το δικαίωμα να καταθέσω την κασέτα στο δικαστήριο για να ακουστεί. Θα ανατριχιάσετε με αυτά που λέει ο κύριος Μπέος. Το έγγραφο που σας μοιράζω λαμβάνεται υπόψη συνδυαστικά με άλλα στοιχεία στα δικαστήρια».


πηγή: enet.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου