Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

"Καμπάνα" αποκλεισμού 2 χρόνων στη Δεβετζή



Ένα ακόμη σοκ χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό! Η Πηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο χρόνων από τη Διεθνή ομοσπονδία στίβου, καθώς «απέτυχε να δώσει δείγμα» σε αιφνίδιο έλεγχο που της ζητήθηκε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου έκανε προετοιμασία.

Η υπόθεση της πρωταθλήτριας του τριπλούν, που το όνομά της είναι ήδη στη λίστα των τιμωρημένων αθλητών-τριών στην ιστοσελίδα της IAAF, δεν πέρασε από τα χέρια του ΣΕΓΑΣ. Αντίθετα για το μέλλον της Δεβετζή αποφάσισε η ΙAAF!

Το καλοκαίρι του 2009, ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό από την ΙΑΑF, η οποία ζητούσε από την ελληνική ομοσπονδία να μεσολαβήσει προκειμένου η αθλήτρια να δώσει εξηγήσεις.

Στη συνέχεια, όμως, η διαδικασία «πάγωσε» και η πιθανότερη εξήγηση που συνέβη αυτό είναι επειδή η Δεβετζή έδειξε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Το περασμένο φθινόπωρο όμως κοινοποίησε την πρόθεσή της να επανέλθει. Και η IAAF κίνησε και πάλι τις διαδικασίες.

Ο φάκελος άνοιξε και πάλι, αρχικά δόθηκε εντολή στον ΣΕΓΑΣ να ξεκινήσει εκδίκαση μέσω πειθαρχική επιτροπής, όμως, η διεθνής ομοσπονδία στην συνέχεια αποφάσισε να πάρει την υπόθεση εξ ολοκλήρου στα χέρια της.
Και η αλήθεια είναι ότι ο ΣΕΓΑΣ δεν έδειξε καμία διάθεση να παρέμβει…

Η ποινή της Δεβετζή ξεκινά από τον Δεκέμβριο του 2010 και λήγει τον Δεκέμβριο του 2012.


Glenti Comment: Ένας-ένας... Τι κρίμα...


πηγή: news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου