Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

"Tips για μελαγχολία..." by Nikos


Υπάρχουν διάφοροι περίοδοι στη ζωή μας που απλά θέλουμε να φύγουν το γρηγορότερο δυνατόν. Συνήθως αυτό οφείλεται σε ερωτικές και επαγγελματικές απογοητεύσεις αλλά και σε θέματα υγείας. Μετά από πολύ έρευνα σας παραθέτω μερικά tips έτσι ώστε να επανέλθετε το συντομότερο δυνατόν.

1. Βρείτε κάτι που σας αρέσει να κάνετε (π.χ γυμναστική, διάβασμα, βιντεάκια κλπ.) και αφιερώστε μερικές ώρες την ημέρα.

2. Αποφύγετε τις υπερβολικά πολλές ώρες "καψίματος" στην τηλεόραση βλέποντας Big Brother, Next top Model καθώς και Οικογενειακές Ιστορίες. Περιοριστείτε σε λίγα και αγαπημένα σας προγράμματα. Η τηλεόραση αποχαυνώνει.

3. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει πολύ η δουλειά σας μην σκέφτεστε το πόσο πολύ βαριέστε μέχρι να έρθει η ώρα που θα φύγετε αλλά προσπαθήστε να βρείτε ένα κίνητρο και έναν τρόπο ώστε να περνάει η ώρα πιο ευχάριστα.

4. Αν χωρίσατε προσφάτως και πιστεύετε ότι αυτή/αυτός ήταν "The One" και σας φαίνεται σχεδόν αδύνατον να ξαναερωτευτείτε για τα επόμενα χρόνια, σκεφτείτε απλά ότι την ίδια μαλακία λένε σχεδόν όλοι μετά από μία σοβαρή σχέση. Κάντε ένα πρόχειρο γκάλοπ για να ηρεμήσετε.

5. Μην προσπαθείτε να συγκρίνετε όλη την ώρα μία καινούρια γκόμενα που γνωρίζετε, με την πρώην σας. Το πιο πιθανόν είναι η καινούρια να σας φαίνεται χειρότερη. Σκεφτείτε όλα τα αρνητικά της πρώην και θα έρθετε στα ίσια σας.

5. (Για τους άντρες): Οι υπερβολικά πολλές τσόντες θα σας μειώσουν τη διάθεση να βγείτε και κατά συνέπεια να κάνετε μία καινούρια γνωριμία. Ειδικά άμα χτυπάτε και πρωινές εκεί να ξέρετε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

6. Όταν είστε πολύ down, το πολύ ποτό δεν πρόκειται να σας βοηθήσει. Μπορεί στην αρχή να είστε πιο χαλαρός αλλά μετά τα συμπτώματά σας θα είναι πολλαπλασιασμένα. Λίγο ποτό λοιπόν κι αυτό όχι μόνοι σας.

Γίνετε φίλος με τη στεναχώρια σας και τότε θα δείτε ότι το μαύρο σύννεφο θα φύγει πολύ πιο γρήγορα.


by Nikos

2 σχόλια:

  1. ξεχωρίζω το no5! χαχαχα... καθώς και το παράδειγμα με τις οικογενειακές ιστορίες !!! πολύ ωραίο θέμα Po-oly! να το εμπλουτίσεις και να μας πεις τι να κάνουμε τις ώρες της σκοπιάς, πως να τις κάνουμε εποικοδομητικές ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή