Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Qantas: Αυξημένα 316 % τα κέρδη


Αύξηση 316% παρουσίασαν τα κέρδη της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρίας Qantas κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο εξάμηνο.

Τα κέρδη ανήλθαν στα 241 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

"Ξεπεράσαμε την παγκόσμια οικονομική κρίση και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον" είπε ο γενικός διευθυντής της Qantas, Άλαν Τζόις.

Ο κ. Τζόις ανέφερε ότι οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη τόσο στον εσωτερικό όσο και τον διεθνή τουρισμό.

Σημείωσε ακόμα πως το κόστος από τα προβλήματα με τις μηχανές Rolls-Royce των αεροσκαφών της τύπου A380 έφτασε τα 55 εκατομμύρια δολάρια και πιθανότατα στο τέλος θα φτάσει στα 80 εκατομμύρια.

"Ελπίζουμε ότι θα έρθουμε σε διακανονισμό με τη Rolls-Royce για το θέμα της αποζημίωσης" δήλωσε.

Παράλληλα ο κ. Τζόις κάλεσε και τους δημοσιογράφους να μην εμπιστεύονται απόλυτα το Twitter.

"Μπορεί να είναι καλό εργαλείο για τους δημοσιογράφους αλλά όχι και έγκυρο" σημείωσε και πρόσθεσε: "Πέρσι στις 4 Νοεμβρίου μάθαμε ότι είχαμε πρόβλημα όταν άρχισε να πέφτει η αξία των μετοχών μας. Και αυτό γιατί από το Twitter, αρχικά, αλλά και από κάποια μέσα ενημέρωσης στη συνέχεια, αναφέρθηκε η συντριβή αεροσκάφους μας με εκατοντάδες επιβάτες. Ήταν ένα αεροσκάφος Α380 που είχε πρόβλημα με τη μηχανή του αλλά δεν έπεσε. Προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη χωρίς κανείς να πάθει τίποτα. Καλώ, λοιπόν, τους δημοσιογράφους να ελέγχουν τα στοιχεία τους και να μην εμπιστεύονται τυφλά το Twitter".


πηγή: sigmalive.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου