Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

iPhone: Έκδοση λιτότητας από 150 €


Μέχρι σήμερα το iPhone απευθυνόταν σε ένα περιορισμένο κοινό λόγω της "τσουχτερής του τιμής". Παρά την απήχηση που είχε, οι κατασκευαστές του φαίνεται πως συνειδητοποίησαν την ανάγκη να προσαρμοστούν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, το λατρεμένο gadget πολύ σύντομα θα προσφέρεται στην τιμή των 150 ευρώ! H αμερικανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Apple φαίνεται να προσαρμόζεται στην οικονομική στενότητα που αγγίζει ακόμα και του μεσαίου εισοδήματος πελάτες της, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες το «iPhone της λιτότητας» θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.

Στην πραγματικότητα ο λόγος που ανάγκασε την Apple να ρίξει λίγο νερό στο κρασί της σε σχέση με την τιμολογιακή της πολιτική δεν είναι οι κοινωνικές ευαισθησίες αλλά ο ανταγωνισμός. Η τιμή των άλλων «έξυπνων κινητών» που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κατά πολύ χαμηλότερη από τα περίπου 650 ευρώ που πρέπει να διαθέσει κάποιος για να αγοράσει το iPhone (χωρίς να υπογράψει συμβόλαιο με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας).

Όπως σημειώνουν διεθνείς αναλυτές η Apple λόγω των υψηλών τιμών των προϊόντων της απευθύνεται μόνο στο 25% της αγοράς, ενώ με την κυκλοφορία της νέας συσκευής χαμηλού κόστους θα ανοιχτεί στο σύνολο των δυνητικών πελατών της.


πηγή: sigmalive.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου