Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

"Οι... δημοκρατικοί Δεν πληρώνω" by Nikos


Οι... επαναστάτες Δεν πληρώνουμε ξαναχτύπησαν με μία δημοκρατικότατη ενέργεια στο πραγματικά απαράδεκτο μετρό που μας βασανίζει τόσα χρόνια με τη βρώμα, τις τεράστιες καθυστερήσεις και το τσουχτερό εισιτήριο του - αν έχετε το θέο σας - 1.40 Ευρώ.

Αποφάσισαν να καταστρέψουν τα μηχανήματα εισιτηρίων καίγοντας τα, έτσι ώστε να σώσουν όλους εμάς τους ηλίθιους που θέλουμε να είμαστε νόμιμοι και να πληρώνουμε...

Μπράβο παιδιά... συνεχίστε έτσι!


by Nikos

9 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καταστροφή των ακυρωτικών μηχανημάτων είναι πράγματι απαράδεκτη και φασιστική πράξη. Παρ' όλα αυτά το 1,40 δεν είναι καθόλου λίγο... Το να πληρώνει κάποιος 2,80 κάθα μέρα για μια μετακίνηση για την οποία πριν λίγο πλήρωνε 2 ευρώ είναι μια αύξηση σχςεδόν 50%. Και αυτοί που χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς συνήθως δεν έχουν περισσευούμενα λεφτά και τα 40 λεπτά έχουν σημασία. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου (εκτός από το Λονδίνο) ακόμα και αν οι μισθοί ειναι πολύ μεγαλύτεροι (π.χ. Βρυξέλλες) το εισιτήριο είναι λιγότερο από 1,40. Εάν δε η κυβέρνηση πετύχει την μείωση των διοδίων σημαίνει ότι η κίνηση δεν πληρώνω έχει κάποια αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. simfwnw me ton kwsta apolita !!! anwnime kai alloi diafwnisame alla dn kaname kai etsi :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. madriti 2 evro

    parisi 1.60 evrw

    stokxolmi 2,20 evrw

    berolino 1.5 evrw

    ke mporo na dosw ke tin pigi.. ke apo oses xores exo paei ine makran to pio oreo akoma ki an den exei polles staseis!

    to thema twn diodiwn den to thigw giati odws ine pio poliploko..

    gia to metro padws epidei to xrisimopoio kathe mera toulaxiston 2 fores den aksizei kanenas na paraponietai gia to 1,40.. i timi tou tha itan1 evro alla distixws me tosous pou den vgazoun isitiria ine logiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κάποιος πέρνει το metro καθημερινά για μετακινήσεις, μπορεί να πάρει αυτό για τις απεριόριστες διαδρομές. Με τα παλιά εισητήρια που ήξερα αν το διερούσα με 30 μέρες το μήνα ήταν σαν να πληρώνεις περίπου 1,5 διαδρομές την μέρα... Μήπως τελικά απλά είμαστε υπερβολικοί...?
    Συγκεκριμένα "Μηνιαία κάρτα για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 45,00 ευρώ" που θα πει... 1,5 ευρώ την μέρα... Οπότε μάλλον θα έπρεπε να είμαστε λίγο ποιο πρακτικοί.. παρά γκρινιάρηδες..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τώρα πάμε για τις δύσκολες πράξεις... Συνήθως γκρινιάζουν αυτοί που και καλά πάνε στην δουλειά και δεν αντέχουν το επιπλέον οικονομικό βάρος... Δηλ 25 εργάσιμες (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) και 2 διαδρομές την μέρα (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) δηλ 50 διαδρομές... Χωρίς να υπολογίσουμε εξόδους για ψώνια - διασκέδαση - κ.λ.π. Άλλες 4 διαδρομές (έχουμε και κρίση..) Βάλε και άλλες 10 διαδρομές random τις σπαταλάτε όπου θέλετε... Οπότε 64 διαδρομές τον μήνα... Οπότε πάμε περίπου 71 λεπτά την διαδρομή (στρογκυλοποίηση προς τα πάνω) Και δεν υπολογίζω αυτούς που δουλεύουν πρωί απόγευμα... Δηλ 4 διαδρομές την μέρα... ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ (και λέγοντας νούμερα δεν εννοώ αυτούς που κάψαν τα ακυρωτικά μηχανίματα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και εγώ πιστεύω ότι δεν είναι καιρός για αύξηση. το μετρό μας είναι εξαιρετικό αλλά πολύ μικρό. στο λονδίνο μπορείς να πας οπουδήποτε. στην αθήνα όχι. και στην κατάσταση που είμαστε, το 40% πάνω στην τιμή είναι λάθος. το να καταστρέφουμε όμως τα μηχανήματα εννοείται δεν είναι λύση. και εννοείται ότι το μετρό και τα δυόδια είναι δύο διαφορετικά θέματα. είναι ωραίο ότι θίγουμε τα θέματα που μας απασχολούν. μπράβο Νίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή